24.2 C
București
duminică, august 14, 2022

IT & E-commerce – Cyscale, dezvoltator software de soluții de protecție a datelor și aplicațiilor în cloud, obține o finanțare de tip SEED de 3 milioane de euro – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cyscale, dezvoltator de soluții software de protecție a datelor și aplicațiilor în cloud, a obținut o finanțare de trei milioane de euro, runda de investiții urmând să fie utilizată pentru creșterea echipei, dezvoltarea produsului și a companiei la nivel internațional, în special pe piața din Marea Britanie.

Încă de la început – din 2019 de când i-am văzut pe fondatori în programul Techcelerator – am crezut în ei și continuăm să îi sprijinim pentru a-și îndeplini visul de a deveni lider în domeniul securității cibernetice în cloud”...

  • Compania vizează creșterea echipei și extinderea internațională, în special în Marea Britanie

  • Focus pe dezvoltarea produsului, a echipei și extindere internațională

  • Rundă condusă de Notion Capital. Au participat Seedcamp (investitor în UiPath) și GapMinder BV

  • Clienții Cyscale – cu precădere companii fintech

 

Cyscale, dezvoltator de soluții software de protecție a datelor și aplicațiilor în cloud, a obținut o finanțare de trei milioane de euro, runda de investiții urmând să fie utilizată pentru creșterea echipei, dezvoltarea produsului și a companiei la nivel internațional, în special pe piața din Marea Britanie.

Runda a fost condusă de Notion Capital. Au participat Seedcamp – investitor în UiPath, GapMinder BV, Micha Hernandez van Leuffen – fondator al Wercker, Fiberplane și NP-Hard Ventures, dar și David Mytton – fondator al Console.dev și Server Density.

Cyscale este un start-up care dezvoltă soluții software de protecție a datelor stocate în cloud și care realizează analize de risc a datelor. Compania a fost fondată în 2019 la Cluj de către Manuela Țicudean, Ovidiu Cical și Andrei Milaș.

A treia rundă de finanțare și a treia investiție din partea GapMinder BV

Aceasta este cea de a treia rundă de finanțare obținută de Cyscale în doar trei ani de la lansare. Start-upul și-a început procesul de accelerare cu Techcelerator, atragând suport și runde succesive de finanțare: 100.000 de euro în 2019 din partea GapMinder BV și 350.000 de euro prin SeedBlink în 2021 (GapMinder BV fiind lead investor). De altfel, dintre alumnii Techcelerator, Cyscale este start-upul cu cea mai amplă validare adusă în mai puțin de trei ani de către investitori internaționali unui startup accelerat.

“Prin această finanțare ne dorim ca în următorul an să ne creștem echipa în România, dar și în Marea Britanie. Avem roluri deschise în ambele țări. Ne dorim ca până la finalul acestui an să depășim 25 persoane pe zona de engineering și să recrutăm încă zece persoane în alte funcții ale companiei. În continuare suntem axați pe dezvoltarea platformei de cybersecurity Cyscale, dar înțelegem că echipa trebuie să crească atât în zona de operațional cât și în cea de comercial. Ne dorim ca în trei ani să fim deja prezenți la nivel global, iar echipa va depăși 250 persoane până atunci”, afirmă Ovidiu Cical, CEO și cofondator Cyscale.

Utilizatori și companii partenere din Marea Britanie, Singapore, Germania, Franța și SUA

Start-upul are în prezent 15 angajați și utilizatori&companii partenere din România, Marea Britanie, Singapore, Germania, Franța și SUA.

“Scopul nostru este de a fi prezenți global, nu doar în anumite piețe. Dar pentru a ne atinge acest obiectiv știm că trebuie să investim mult în a ajunge la un produs self-served și self-serviced, adică să facem customer experience «de mare artă». Căutăm colegi noi care să ne ajute inclusiv pe acest segment. Cel mai greu este să accedem la resurse umane specializate în alte departamente decat cele tehnice, cum ar fi experți în marketing, vânzări SaaS cybersecurity, channel manager, analiști și cercetători în securitate”, adaugă Ovidiu Cical.

În prezent, compania recrutează manageri și experți în marketing și vânzări în Marea Britanie, dar și programatori Go și ReactJS.

Majoritatea clienților cu care lucrează Cyscale sunt companii fintech care folosesc tehnologii care sunt operate din cloud. Fondatorii se bazează pe o dezvolare accelerată în 2022 si 2023 prin care să ajungă să aibă peste 100 de companii drept clienți în următorii doi ani.

Notion Capital și Seedcamp – finanțator al UiPath, printre investitori

Manuela Țicudean, cofondator Cyscale: „Domeniul securității cibernetice trebuie să se îndrepte spre înțelegerea în context a riscurilor. Numai atunci vom putea lupta împotriva amenințărilor tot mai sofisticate care vizează organizațiile și viețile noastre”.

Kamil Mieczakowski, director al Notion Capital: „În ultimii cinci ani, am asistat la o schimbare de paradigmă în privința modului în care companiile își gestionează infrastructura de servere. Dar industria securității cibernetice nu a ținut pasul. Suntem foarte încântați să devenim parteneri cu Manuela, Ovidiu și echipa Cyscale deoarece ei dezvoltă ceea ce considerăm că este cea mai convingătoare platformă de control și vizibilitate în cloud pentru o companie modernă”.

Carlos Eduardo Espinal, managing partner Seedcamp: „Experiența fondatorilor Cyscale vorbește de la sine. Atât Manuela cât și Ovidiu sunt membri foarte experimentați și apreciați ai comunității de securitate cibernetică. Viziunea lor despre importanța contextului în analiza securității cibernetice este un pas vital în asigurarea protecției eficiente și precise a infrastructurii cloud a unei organizații”.

Dan Mihăescu, partener fondator GapMinder BV: „Asistăm la o creștere de peste zece ori a Cyscale și ne bucurăm să investim din nou în parcursul lor. Este un moment important în dezvoltarea Cyscale, o companie care își accelerează amprenta la nivel global, pregătindu-se pentru extindere în afara Europei, în SUA și Asia și care își maturizează platforma. Încă de la început – din 2019 de când i-am văzut pe fondatori în programul Techcelerator – am crezut în ei și continuăm să îi sprijinim pentru a-și îndeplini visul de a deveni lider în domeniul securității cibernetice în cloud”.

Cyscale este un start-up din Cluj care dezvoltă soluții software pentru protecția informațiilor salvate în cloud și realizează analize de risc a datelor. Compania a fost fondată de către Manuela Țicudean, Ovidiu Cical și Andrei Milaș. Viziunea cofondatorilor este să protejeze aplicațiile și datele companiilor care aleg tehnologia cloud și să le ajute să devină mai competitive prin digitalizare.

Notion Capital este un fond de capital de risc axat pe companii europene de SaaS și cloud, care gestionează fonduri de peste 700 de milioane de dolari și care a realizat peste 100 de investiții. Echipa Notion a creat și ulterior a făcut exit din doua business-uri SaaS de mare succes: Star și MessageLabs. Fondul investește doar în antreprenori care își doresc să construiască companii care să devină lideri globali în categoria lor. Portofoliul Notion include CurrencyCloud, Dixa, GoCardless, Mews, Paddle, Tradeshift și Unbabel. Notion este de asemenea fondatorul Included VC, un program dedicat persoanelor din comunități diverse și trecute cu vederea din întreaga lume.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!