-0.1 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

IT & E-commerce – Dacă adoptă legea „taxa pe Netflix“, care acum plăteşte doar TVA de 19%, încasările plecând în Irlanda, Parlamentul României poate crea o breşă în cetatea Big Tech – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

♦ O decizie a Parlamentului României, iniţiată de guvernul Cîţu, ar putea reprezenta un exemplu de breşă în legislaţia internaţională privind taxarea giganţilor în tehnologie ♦ Declararea veniturilor încasate de la utilizatorii români de Netflix... Un proiect de lege iniţiat de guvernul condus la acea vreme de Florin Cîţu şi adoptat de Camera Deputaţilor îşi propune să taxeze cu 2% veniturile obţinute în România de către operatorii platformelor de streaming precum Netflix... Dacă proiectul va trece de Senat şi va fi promulgat, atunci o lege adoptată în România ar fi un exemplu de breşă în întreaga legislaţie internaţională, care nu reuşeşte să taxeze... „Pe plan local, dacă proiectul de lege trece de Parlament în forma actuală, este de aşteptat ca platformele de streaming video să fie nevoite să se înregistreze fiscal în România sau să desemneze un reprezentat fiscal pentru efectuarea demersurilor de plată a acestei taxe în ţara noastră...

♦ O decizie a Parlamentului României, iniţiată de guvernul Cîţu, ar putea reprezenta un exemplu de breşă în legislaţia internaţională privind taxarea giganţilor în tehnologie ♦ Declararea veniturilor încasate de la utilizatorii români de Netflix, HBO Go sau Amazon Prime printr-o entitate de tip SRL sau SA ar putea revoluţiona sistemul de impozitare al serviciilor de streaming, care acum plătesc doar TVA de 19% ♦ Piaţa locală a serviciilor de streaming este evaluată la 90 de milioane de euro, potrivit agenţiei Initiative.

Un proiect de lege iniţiat de guvernul condus la acea vreme de Florin Cîţu şi adoptat de Camera Depu­taţilor îşi propune să taxeze cu 2% veniturile obţinute în România de către operatorii platformelor de streaming precum Netflix, HBO Go sau Amazon Prime. Dacă proiectul va trece de Senat şi va fi promulgat, atunci o lege adoptată în România ar fi un exemplu de breşă în întreaga legislaţie internaţională, care nu reuşeşte să taxeze, de ani buni, marii giganţi din tehnologie, precum Google, Facebook, Microsoft, Apple sau Amazon.

„Pe plan local, dacă proiectul de lege trece de Parlament în forma actuală, este de aşteptat ca platformele de streaming video să fie nevoite să se înregistreze fiscal în România sau să desemneze un reprezentat fiscal pentru efectuarea demersurilor de plată a acestei taxe în ţara noastră. Mai mult, dat fiind că respectivele companii au rezidenţa fiscală în alt stat, este posibil ca veniturile obţinute din România să fie dublu impozitate – atât local, prin noua taxă, dar şi în statul de rezidenţă -, astfel că apare necesitatea implementării unui mecanism de compensare în perioada imediat următoare“, au explicat, într-o opinie, Anca Ghizdavu, Manager Senior, şi Rebeca Zugravu, Consultant Senior, Taxare Directă în cadrul firmei de audit şi consultanţă Deloitte România.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!