2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

IT & E-commerce – Elon Musk prezintă prototipul robotului umanoid la Tesla AI Day – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

CEO-ul Tesla, Elon Musk, și alți lideri ai echipelor de AI și hardware ale producătorului auto au luat cuvântul vineri seară, la Ziua AI 2022 a companiei, un eveniment de recrutare de ingineri din Palo Alto, California.

În timpul ultimei zile AI din august 2021, Musk a spus că Tesla construia un robot umanoid, cunoscut sub numele de Tesla Bot sau Optimus.

În 2015, OpenAI s-a lăudat că a antrenat rețele neuronale pentru a permite unei mâini robot care seamănă cu o mână umană să rezolve cubul Rubik.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, și alți lideri ai echipelor de AI și hardware ale producătorului auto au luat cuvântul vineri seară, la Ziua AI 2022 a companiei, un eveniment de recrutare de ingineri din Palo Alto, California.

În timpul ultimei zile AI din august 2021, Musk a spus că Tesla construia un robot umanoid, cunoscut sub numele de Tesla Bot sau Optimus. La acel moment, compania nu avea decât un prototip, dar în schimb a prezentat pe scenă un dansator îmbrăcat într-o vestă de spandex Tesla Bot.

Anul acesta, angajații lui Musk și Tesla care i s-au alăturat pe scenă au arătat un robot umanoid biped, despre care au spus că este doar un „robot de dezvoltare brută”, mergând și fluturând mâinile în aer. Ei au spus că robotul se plimbă pentru prima dată fără suporturi mecanice pe scena din Palo Alto.

Pentru a atrage audiența, care includea influenți ai rețelelor sociale axate pe Tesla, Musk a spus: „Vom vorbi despre progresele în AI pentru Full Self-Driving, precum și despre modul în care acestea se aplică în general la problemele AI din lumea reală, cum ar fi un robot umanoid. Cred că există un potențial că ceea ce facem aici la Tesla ar putea aduce o contribuție semnificativă la AGI [inteligență generală artificială]”.

El a continuat: „Și cred că, de fapt, Tesla este o entitate bună pentru a face acest lucru, din punct de vedere al guvernării, deoarece suntem o companie cotată la bursă cu o singură clasă de acțiuni. Asta înseamnă că publicul controlează Tesla și cred că acesta este de fapt un lucru bun. Așa că dacă înnebunesc, puteţi să mă concediaţi – asta este important. Poate că nu sunt nebun.”

Elon Musk a co-fondat anterior (și ulterior a renunțat) un proiect de inteligență artificială numit OpenAI. În 2015, OpenAI s-a lăudat că a antrenat rețele neuronale pentru a permite unei mâini robot care seamănă cu o mână umană să rezolve  cubul Rubik.

Când Musk a lansat inițial conceptul Tesla Bot la AI Day 2021, el a spus: „Ar trebui să poată face asta -„Te rog să mergi la magazin și să-mi aduci următoarele produse alimentare”, așa ceva”. Mai târziu, Musk a spus că roboții fabricați de Tesla ar putea valora într-o zi mai mult decât mașinile sale și că mii dintre ei vor fi puși să lucreze în fabricile Tesla, unde oamenii construiesc mașini și baterii.

În timpul prezentării de vineri, angajații Tesla au arătat modul în care robotul umanoid pe care îl dezvoltă ar putea funcționa în viitor, inclusiv cu dispozitive de acționare proiectate de Tesla, cum ar fi mușchiul robotului, și mâini robotizate adaptive care îi vor permite robotului să apuce și să manipuleze o gamă largă de obiecte.

Milan Kovac, care este director de inginerie pentru Autopilot la Tesla, conform profilului său LinkedIn, a spus că experiențele companiei în dezvoltarea sistemelor de asistență pentru șofer pentru vehiculele Tesla, în special a sistemelor de viziune computerizată, au ajutat compania să-și dea seama cum să facă funcționarea unui robot umanoid în lumea reală.

Angajații Tesla au mai spus vineri că lucrează la o baterie specială și la dispozitive de acționare pentru roboții lor, pentru a menține consumul de energie la minim, astfel încât robotul lor să poată funcționa o zi întreagă cu o singură încărcare.

De asemenea, angajații Tesla Autopilot au vorbit pe larg despre încercarea lor de a face mașinile Tesla autonome fără a le adăuga niciun hardware nou.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!