13.5 C
București
marți, octombrie 3, 2023

IT & E-commerce – Este informația momentului pentru toți cei cu telefoane mobile! Vestea venită chiar acum: Nu va mai fi nevoie să… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Statele membre UE au validat, luni, 24 octombrie, propunerea legislativă cu privire la echipamentul standard de încărcare a telefoanelor mobile și alte dispozitive eletronice de pe teritoriul Uniunii Europene.

„Nu va mai fi nevoie să se cumpere un încărcător diferit de fiecare dată când se achiziţionează un nou telefon mobil sau un dispozitiv similar”, se precizează într-un comunicat al Consiliului UE, care reprezintă cele 27 de state membre...

Jozef Síkela, ministrul Industriei din Cehia, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, a declarat că „a avea un încărcător care se potriveşte cu mai multe dispozitive va economisi bani şi timp şi va contribui de asemenea la reducerea deşeurilor electronice”, a relatat publicația DPA.

Statele membre UE au validat, luni, 24 octombrie, propunerea legislativă cu privire la echipamentul standard de încărcare a telefoanelor mobile și alte dispozitive eletronice de pe teritoriul Uniunii Europene. Măsura va intra în vigoare începând cu anul 2024.

Mufa standard de încărcare a telefoanelor pe teritoriul UE va fi USB-C

„Nu va mai fi nevoie să se cumpere un încărcător diferit de fiecare dată când se achiziţionează un nou telefon mobil sau un dispozitiv similar”, se precizează într-un comunicat al Consiliului UE, care reprezintă cele 27 de state membre.

Acordul final, primit din partea miniştrilor mediului ai Uniunii Europene, confirmă un vot recent din Parlamentul European în favoarea unui încărcător universal care era considerat o formalitate. Conform acestui acord, mufa standard de încărcare a telefoanelor pe teritoriul UE va fi USB-C. De asemenea, printre celelalte dispozitive electronice incluse în acord se numără tabletele, e-reader-ele, camerele digitale, căştile şi boxele portabile.

În plus, noul acord le permite consumatorilor să achiziţioneze echipamente de încărcare şi dispozitive separat unele de altele.

Comisia Europeană a estimat că încărcătoarele care nu mai sunt folosite generează 11.000 de tone de deşeuri electronice anual

Jozef Síkela, ministrul Industriei din Cehia, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, a declarat că „a avea un încărcător care se potriveşte cu mai multe dispozitive va economisi bani şi timp şi va contribui de asemenea la reducerea deşeurilor electronice”, a relatat publicația DPA.

Noile reglementări cu privire la dispozitivele de încărcare a telefoanelor au survenit în urma unor presiuni asupra companiilor de a uniformiza echipamentele de încărcare pentru telefoanele mobile şi alte dispozitive portabile începând încă din anul 2014, iar propunerile iniţiale datează din anul 2009. Ulterior, acordul a fost obţinut în ciuda rezistenţei industriei.

De asemenea, Compania Apple a reacționat împotriva acestei reglementări, motivând că noile reguli împiedică inovaţia. Gigantul tehnologic american a mia precizat că decizia ar putea face ca o bună parte dintre produsele existente să fie aruncate inutil. În schimb, Comisia Europeană a estimat că încărcătoarele care nu mai sunt folosite generează 11.000 de tone de deşeuri electronice în fiecare an.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!