0.8 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023

IT & E-commerce – Exclusiv – Syed Amin-Ul-Haque, ministru pakistanez al Telecomunicațiilor: “Pakistanul este raiul investitorilor străini în sectoarele TIC” – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ministrul IT al Pakistanului a mai spus că printre facilitățile/stimulentele pentru industria IT oferite de Guvernul Pakistanului investitorilor străini se numără: credit fiscal de 100% pentru veniturile din export din serviciile IT până la 30 iunie 2025, credit fiscal de 100% pentru profiturile și câștigurile obținute de un startup înregistrat la Pakistan Software Export Board (PSEB) care oferă produse și servicii bazate pe tehnologie timp de 3 ani...

Pakistanul este raiul investitorilor internaționali în sectoarele TIC, cu beneficii remarcabile, scutiri de taxe, tarife scăzute și oameni foarte calificați, potrivit oficialilor din Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Telecomunicaţilor din Pakistan. În ceea ce privește convorbirile de telefonie mobilă și tarifele serviciilor în bandă largă, se spune că Pakistanul este cea mai ieftină țară din lume, unde utilizatorii pot obține cele mai bune servicii la tarife lunare medii de un dolar american. Acest lucru ne-a fost dezvăluit de ministrul pakistanez pentru Tehnologia Informației și Telecomunicații (MOITT), Syed Amin-Ul-Haque, care s-a aflat la București, România, pentru a participa la ITU PP-22.

Cei 6 membri din delegația pakistaneză condusă de Federal IT & Telecom a fost  alcătuită din domnul Khalil Hashmi, Reprezentant permanent al Pakistanului la ONU – Geneva, Dr. Zafar Iqbal, Ambasadorul Pakistanului în România, Anusha Rahman, Fost ministru pentru IT (candidat la BDT-ITU PP22), Ajmal Awan, Membru Coordonare Internațională MOITT, și Haaris Mahmoud Chaudhary, Chief Executive Officer Universal Service Fund (o organizație afiliată MOITT pentru furnizarea de conectivitate în zone îndepărtate).

Cu ocazia interviului pentru Financial Intelligence, ministrul Amin a spus în exclusivitate:

“Suntem încântați să participăm la conferința ITU PP-22, deoarece este o platformă în care nu numai că poți să-ți împărtășești experiențele și inițiativele cu alte țări, ci și să ai oportunitatea de a beneficia de experiențele acestor țări și de a dezvolta relații reciproce în sectorul TIC.

Profitând de această platformă globală, am informat participanții nu numai despre inițiativele Pakistanului și despre facilitățile oferite cetăţenilor și investitorilor, ci am avut și discuții foarte încurajatoare în cadrul întâlnirilor cu delegațiile altor țări. Sperăm că ITU, ca și în trecut, va dezvolta un plan mai bun pentru implementarea inițiativelor sale pentru transformarea digitală în țările membre și pentru rezolvarea problemelor comune.

Desfășurarea conferinței ITU PP-22 în orașul istoric și frumos București, România, ne-a oferit și o oportunitate de a înțelege cultura țării și a orașului. Am găsit oamenii de aici foarte prietenoși și ospitalieri. În același timp, administrația ITU, guvernul României și toți oficialii și voluntarii care au lucrat zi și noapte pentru ca acest mare eveniment să fie cu adevărat de clasă mondială merită multe felicitări pentru organizarea într-o manieră foarte plăcută a unui eveniment atât de mare.

Dacă vorbim despre investițiile în sectorul IT și al serviciilor de IT (ITeS) din Pakistan, există multe oportunităţi, cum ar fi achiziții și fuziuni de companii, Startup-uri IT cu creștere mare, Fonduri de capital de risc, parcuri IT, Centre de dezvoltare software, Centre de testare software, Incubatoare de tehnologie, Studiouri de jocuri și animație, Centre globale de consultanță IT, Centre de date și centre de contact”.

Ministrul IT al Pakistanului a mai spus că printre facilitățile/stimulentele pentru industria IT oferite de Guvernul Pakistanului investitorilor străini se numără: credit fiscal de 100% pentru veniturile din export din serviciile IT până la 30 iunie 2025, credit fiscal de 100% pentru profiturile și câștigurile obținute de un startup înregistrat la Pakistan Software Export Board (PSEB) care oferă produse și servicii bazate pe tehnologie timp de 3 ani, permisiune pentru investitorii străini să dețină 100% din capitalul companiilor din domeniu, repatrierea 100% a capitalului și dividendelor permise, “vacanță fiscală” pentru fondurile de capital de risc până în 2024 și amortizarea accelerată de 30% a echipamentelor informatice.

Răspunzând la o întrebare referitoare la sectorul telecomunicațiilor din Pakistan, Amin-Ul-Haque a spus că Pakistanul oferă o piață deschisă și dereglementată, cu un regim de licențiere care sprijină stabilirea de afaceri în țară: “Pakistanul are cele mai liberale politici din regiune, unde investitorii își pot repatria 100% din profit. Datorită politicilor de sprijin ale Guvernului Pakistanului (GOP), există o prezență semnificativă a companiilor multinaționale care operează în Sectorul Telecom din Pakistan. GOP se străduiește să îmbunătățească calitatea vieții și bunăstarea economică a cetățenilor săi, asigurând disponibilitatea unor servicii TIC accesibile, fiabile, universale și de înaltă calitate.

Guvernul Pakistanului crede cu tărie în adoptarea în masă a tehnologiilor digitale emergente și a aplicațiilor inovatoare pentru a permite dezvoltarea socio-economică intersectorială și transformarea activităților economice, modelelor de guvernare, interacțiunii sociale și atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă”.

Ministrul IT și Telecom din Pakistan a spus că, în acest moment, teledensitatea în Pakistan este de 88,21%, cu 195 de milioane de abonați în Pakistan din 220 de milioane de cetăţeni.

Întrebat despre Programul de transformare digitală din Pakistan, Syed Amin-Ul-Haque a răspuns: “Guvernul nostru are în vedere Pakistanul digital pentru a aduce prosperitate socială și economică cetățenilor prin transformarea digitală a Pakistanului. Lucrăm la un ecosistem digital holistic pentru Pakistan, cu concepte și componente avansate pentru livrarea rapidă a serviciilor digitale de generaţie următoare.

Planul de implementare va poziționa națiunea pentru o transformare digitală accelerată, care să se potrivească cu ritmul economiilor lider, rezultând oportunități economice mai mari, structuri eficiente de administrare și guvernanță publică și bunăstare socio-economică îmbunătățită a cetățenilor săi.

În timp ce lucrăm la foaia de parcurs pentru digitalizarea Pakistanului, trei principii cheie privind sustenabilitatea nu sunt ignorate – acestea sunt Reducerea, Reutilizarea și Reciclarea, fiind denumite în întâlnirile noastre oficiale 3R. În ciuda faptului că se află la cel mai scăzut nivel în clasamentul global al emisiilor de carbon, Pakistanul este unul dintre statele cele mai afectate de schimbările climatice din lume. Inundațiile recente din țară au fost devastatoare, iar ravagiile lăsate sunt dincolo de orice explicații. De aceea, Ministerul meu, în timp ce trece printr-o transformare digitală intersectorială, subliniază necesitatea de a închide găurile din fluxurile de materiale și energie.

Optimizarea resurselor la diferite niveluri guvernamentale ajută deja la reducerea impactului asupra mediului. Prin intermediul unei Adunări Naționale alimentată cu energie solară și al sesiunilor de cabinet federal complet digitalizate, promovăm mai puțină hârtie și un ecosistem eficient din punct de vedere energetic.

Pakistanul a îmbunătățit foarte mult programele pentru a servi comunitatea rurală într-un mod mai eficient. În ceea ce privește programul nostru de acces wireless în bandă largă, furnizarea de tehnologie LTE a devenit o parte obligatorie pentru furnizarea de servicii. Țara a crescut acoperirea și fluxul de date, ceea ce va aduce în cele din urmă beneficii utilizatorului final. Pentru reducerea emisiilor din sector și urmând abordarea obiectivului 7 al ODD al ONU al Green ICT (Energie curată), toate proiectele Fondului pentru servicii universale necesită acum ca operatorii să-și alimenteze infrastructura prin energie solară. Programul nostru de fibră optică a evoluat, de asemenea. Am introdus subvenția OPEX, Tarifele Raționalizate (subvenționate) și Accesul la unități de sănătate”.

Ministrul a mai spus că în ultimii 4 ani, de la ITU PP-18, autorităţile din Pakistan au fost atente la mobilizarea fondurilor de serviciu universal (USF): “Numai în această perioadă, am contractat 79 de proiecte noi, ceea ce este dublu față de numărul de proiecte pe care le-am făcut înainte de această perioadă, care a fost încă în 2007. Au beneficiat de acoperire totală peste 15.000 de sate rurale/izolate și 27,8 milioane de oameni în această perioadă”.

Pe de altă parte, CEO-ul Haaris Mahmood Chaudhary a răspuns la întrebarea FI cu privire la structura și performanța Fondului pentru servicii universale.

Haaris a răspuns că Fondul pentru servicii universale (USF) a fost înființat de Guvernul Pakistanului (Ministerul Tehnologiei Informației) pentru a răspândi beneficiile revoluției telecomunicațiilor în toate colțurile Pakistanului. USF promovează dezvoltarea serviciilor de telecomunicații în toate zonele ţării.

Fondul constă din contribuții (1,5% din veniturile ajustate) ale Operatorilor Telecom fără finanțare guvernamentală implicată. Pentru a utiliza acest fond pentru atingerea obiectivelor, s-a decis să se urmeze un Model Corporativ. Acest lucru a condus la înființarea Companiei Universal Service Fund (USF) în conformitate cu Secțiunea 42 din Ordonanța Companiilor din 1984. USF are un Consiliu de Administrație independent, echilibrat, în mod egal, între patru membri din guvern și patru din sectorul privat (industrie și consumatori).

Structura companiei USF este prima de acest fel din Pakistan și este urmat un Model Corporativ pentru atingerea obiectivelor stabilite pentru companie în politica USF. Haaris a mai spus că principalele obiective ale Fondului pentru Serviciu Universal (USF) sunt:

1) Îndreptarea atenției operatorilor de telecomunicații către populația rurală și creșterea semnificativă a nivelului de penetrare a telecomunicațiilor în zonele rurale prin utilizarea eficientă și corectă a fondului.

2) Îmbunătățirea pătrunderii în bandă largă în țară.

3) Progrese semnificative în ceea ce privește îmbunătățirea serviciilor electronice, atât în ​​zonele rurale, cât și în cele urbane ale țării.

USF finanțează răspândirea serviciilor de telecomunicații în zonele anterior nedeservite sau insuficient deservite și face posibil ca operatorii de telecomunicații licențiați să ofere servicii în acele zone, în condiții comerciale competitive. Serviciile de telecomunicații includ telefonie de bază, internet în bandă largă și infrastructură pentru aceste servicii (cum ar fi fibra optică) și telecentre comunitare (pentru cei care nu își permit instrumentele/dispozitivele necesare). Provocarea USF este de a atinge obiectivele printr-un proces de licitație competitivă. Prin urmare, toate plățile fondului se fac prin licitație competitivă, încurajând concurența deplină între licențiații de telecomunicații.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!