1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

IT & E-commerce – Grupul Bittnet a trecut pe pierdere de 557.500 de lei în primul semestru din 2022, la venituri din contracte cu clienţii de 70 mil. lei, în creştere cu 45,3% faţă de S1/2021. CEO: Aproape întregul profit se realizează în ultimul trimestru al anului – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Bittnet (BNET), grup de companii de IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, a raportat o pierdere consolidată de 557.500 de lei în primul semestru din 2022, comparativ cu un profit net de 1,6 mil. lei în aceeaşi perioadă din S1/2021, în contextul unor venituri din contractele cu clienţii de aproape 70

Bittnet (BNET), grup de companii de IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, a raportat o pierdere consolidată de 557.500 de lei în primul semestru din 2022, comparativ cu un profit net de 1,6 mil. lei în aceeaşi perioadă din S1/2021, în contextul unor venituri din contractele cu clienţii de aproape 70 mil. lei, în urcare cu 45,3% faţă de S1/2021, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar semestrial publicat la BVB.

Costul vânzărilor a urcat în S1/2021 faţă de S1/2021 cu 38,4%, la 52 de milioane de lei. Marja brută a fost de 17,9 mil. lei, în creştere cu 69%, faţă de 10,5 mil. lei anul trecut. Profitul operaţional este mai mult decât triplu, respectiv 3,6 mil. lei în S1/2022, faţă de 1 mil. lei în S1/2021.

„Rezultatul Financiar completează Rezultatul Operaţional, iar analiza acestuia în H1 2022 merită două paragrafe separate. Astfel, activitatea investiţională adus un profit financiar de 6,2 milioane lei şi un cash inflow de 7,8 milioane lei în cadrul Bittnet Systems SA (rezultatul individual al firmei mamă). În plus, firmele din grup au plătit către firma mamă dividende în valoarea de 1,6 milioane lei”, transmite CEO-ul Mihai Logofătu în raport.

În schimb, în cadrul procesului de consolidare, auditorii elimină aceste operaţiuni (tratând vânzarea de părţi sociale ale Dendrio ca şi pe o majorare de capital). CEO-ul companiei adaugă că în partea de cheltuieli sunt păstrate toate elementele, indiferent că sunt reevaluări sau vânzări efective. Astfel, deşi la nivel Profitul Financiar este de 5 milioane de lei, la nivel consolidat se contabilizează o pierdere de 3,8 milioane de lei (în principal din reevaluarea titlurilor deţinute).

Prin urmare, rezultatul consolidat brut al perioadei este negativ, respectiv o pierdere de 680.000 de lei, versus un profit brut de 2 milioane de lei în S1/2022.

Compania mai menţionează că, având în vedere specificul companiei, aproape întregul profit se realizează în ultimul trimestru al anului, primul semestru fiind întotdeauna cel slab. Totuşi, la nivelul primelor şase luni, compania a realizat la nivel consolidat 44% din veniturile bugetate pentru întreg anul 2022, faţă de 31% în 2021 şi alţi ani anteriori.

„Ţinta de profit pentru anul acesta poate fi obţinută dacă a doua jumătate a anului curent înregistrează doar o evoluţie similară cu anul trecut, fără să mai existe în S2 creşterea înregistrată în prima parte a anului”, mai scrie CEO-ul în scrisoarea adresată acţionarilor.

Bittnet Systems are 163,8 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 11% de Mihai Logofătu, respectiv în proporţie de 10,1% de Cristian Logofătu. Acţiunile BNET înregistrează un avans de 1,2% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de aproape 20 mil. lei, conform datelor BVB.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!