27.1 C
București
miercuri, mai 25, 2022

IT & E-commerce – Grupul de telecomunicații e& din Emiratele Arabe Unitecumpără 9,8% din acțiunile Vodafone pentru 4,4 miliarde de dolari – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Compania de telecomunicaţii e& din Emiratele Arabe Unite a cumpărat un pachet de 9,8% din acţiunile Vodafone, pentru 4,4 miliarde de dolari, la câteva zile după ce a declarat că intenţionează să se extindă pe noi pieţe şi domenii conexe...

Datoria netă a grupului Vodafone a ajuns la 44,3 miliarde de euro (46,1 miliarde de dolari), iar directorul executiv Nick Read este sub presiune să își simplifice portofoliul și să-și îmbunătățească randamentele după o scădere de peste 20% a prețului acțiunilor de când a preluat conducerea în 2018...

Firma din Emiratele Arabe Unite şi-a împărţit recent afacerile în e& life, concentrată pe servicii pentru consumatori, e& enterprise, care oferă servicii digitale guvernelor şi companiilor, precum şi divizia de telecomunicaţii Etisalat, despre care CEO-ul său a spus că este a şaptea ca mărime din lume după capitalizarea bursieră.

Compania de telecomunicaţii e& din Emiratele Arabe Unite a cumpărat un pachet de 9,8% din acţiunile Vodafone, pentru 4,4 miliarde de dolari, la câteva zile după ce a declarat că intenţionează să se extindă pe noi pieţe şi domenii conexe, cum ar fi tehnologia financiară, transmite Reuters.

E&, cunoscută anterior ca Emirates Telecommunications Group, a declarat că a făcut investiţia pentru a obţine ”expunere semnificativă la un lider mondial în conectivitate şi servicii digitale”, adăugând că nu are intenţia de a face o ofertă pentru întregul grup Vodafone.

Vodafone, la fel ca alţi operatori de telefonie mobilă, are dificultăţi pe pieţele sale mature, unde concurenţa şi reglementările au dus la scăderea preţurilor.

Datoria netă a grupului Vodafone a ajuns la 44,3 miliarde de euro (46,1 miliarde de dolari), iar directorul executiv Nick Read este sub presiune să își simplifice portofoliul și să-și îmbunătățească randamentele după o scădere de peste 20% a prețului acțiunilor de când a preluat conducerea în 2018.

Vodafone a spus că aşteaptă cu nerăbdare să construiască o relaţie pe termen lung cu e&.

”Continuăm să facem progrese cu planurile noastre strategice pe termen lung şi vom oferi o actualizare în anunţul nostru privind rezultatele anului 2022, pe 17 mai”, se spune într-un comunicat.

E& a spus că susţine pe deplin strategia de afaceri actuală a companiei, consiliul de administraţie al acesteia şi echipa de management existentă.

”Vedem această investiţie ca pe o bună oportunitate pentru e& şi pentru acţionarii săi, deoarece ne va permite să ne îmbunătăţim şi să dezvoltăm portofoliul nostru internaţional, în conformitate cu ambiţia noastră strategică”, a declarat CEO-ul Hatem Dowidar.

Firma din Emiratele Arabe Unite şi-a împărţit recent afacerile în e& life, concentrată pe servicii pentru consumatori, e& enterprise, care oferă servicii digitale guvernelor şi companiilor, precum şi divizia de telecomunicaţii Etisalat, despre care CEO-ul său a spus că este a şaptea ca mărime din lume după capitalizarea bursieră.

„Suntem pozitivi în ceea ce privește investiția pentru e& – aceasta permite o structură îmbunătățită a capitalului, susține creșterea EPS (castigul pe acțiune) și  ajunge la multipli atractivi de evaluare”, a declarat Ziad Itani, director executiv de cercetare a capitalurilor la Arqaam Capital.

Deși investiția este considerabilă, este mai puțin de 6% din capitalizarea bursieră a e&, care are, de asemenea, un bilanț sănătos, cu datoria netă/EBITDA de 0,41 ori, a spus el.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!