0.2 C
București
joi, martie 30, 2023

IT & E-commerce – Investiţiile în start-up-urile româneşti au crescut de 12 ori în ultimii şase ani, până la 101,7 mil. euro în 2022. Alexandru Agatinei, CEO, How to Web: Astfel de tranzacţii reprezintă un portofoliu mult dorit de către investitorii români, dar şi de cei est europeni sau globali – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Investiţiile în start-up-urile româneşti au înregistrat o creştere de 12 ori în ultimii şase ani, de până la 101,7 milioane de euro, clasând România pe locul cinci în Europa Centrală şi de Est în topul investiţiilor ridicate de start-up-uri...

După finalul lui 2022, observăm semnale puternice că astfel de tranzacţii reprezintă un portofoliul mult dorit de către investitorii români, dar şi de către cei est europeni sau globali”, a spus Alexandru Agatinei, CEO al How to Web, evenimentul dedicat start-up-urilor şi inovării din Europa de Est.

Pe parcursul anului 2022 a crescut, de asemenea, şi numărul de tranzacţii, de la 71 în 2021 la 73 în anul 2022, respectiv în volumul total al tranzacţiilor, de la 91,4 milioane de euro în 2021 la 101,7 milioane de euro în 2022.

Investiţiile în start-up-urile româneşti au înregistrat o creştere de 12 ori în ultimii şase ani, de până la 101,7 milioane de euro, clasând România pe locul cinci în Europa Centrală şi de Est în topul investiţiilor ridicate de start-up-uri, după Estonia, Cehia, Croaţia şi Polonia, arată studiul Romanian Venture Report, creat de How to Web în parteneriat cu KPMG România şi KPMG Legal, aflat la cea de-a treia ediţie.

„Investiţiile de venture capital care au implicat start-up-uri româneşti au rezistat provocărilor puternice care au venit pe parcursul anului anterior dinspre scena globală de tehnologie sau economie, în general. După finalul lui 2022, observăm semnale puternice că astfel de tranzacţii reprezintă un portofoliul mult dorit de către investitorii români, dar şi de către cei est europeni sau globali”, a spus Alexandru Agatinei, CEO al How to Web, evenimentul dedicat start-up-urilor şi inovării din Europa de Est.

Pe parcursul anului 2022 a crescut, de asemenea, şi numărul de tranzacţii, de la 71 în 2021 la 73 în anul 2022, respectiv în volumul total al tranzacţiilor, de la 91,4 milioane de euro în 2021 la 101,7 milioane de euro în 2022.

De asemenea, volumul tranzacţiilor de tip seria A aproape s-a triplat înn 2022 faţă de anul precedent, trecând de la 15,3 milioane de euro în 2021 la 42,6 milioane de euro în 2022. Numărul acestora s-a dublat, de asemenea, de la 3 în 2021 la 6 în 2022.

„Volumul tranzacţiilor pre-seed a scăzut cu -15,9%, ajungând la 2,7 milioane de euro, comparativ cu 3,3 milioane de euro din anul precedent. Numărul de tranzacţii pre-seed a rămas aproape de nivelul anului precedent, 19 în 2022 comparativ cu 20 în 2021. De fapt, dimensiunea medie a tranzacţiilor de tip pre-seed a scăzut cu doar 11,5%, de la 163.000 de euro în 2021 la 144.300 de euro în 2022. Totodată, volumul tranzacţiilor de tip seed a crescut cu 29%, ajungând la 56.4 milioane de euro faţă de 43,4 milioane de euro în 2021.”

O creştere pozitivă s-a înregistrat şi în volumul tranzacţiilor încheiate ca prima rundă care a crescut cu 40%, în timp ce volumul rundelor încheiate ca follow-on (investiţii ulterioare primei runde) au ramas la un nivel similar faţă de anul precedent, potrivit Romanian Venture Report.

Romanian Venture Report este un material de referinţă pentru investitori, start-up-uri şi antreprenori din întreaga regiune, care pot identifica trenduri şi interese conectate cu activitatea globală de investiţii cu capital de risc.

„A deveni o companie tech de succes are mai mult de-a face cu perseverenţa şi caracterul fondatorului decât cu o idee mare sau cu inspiraţia. Fondatorii, echipele lor şi susţinătorii lor trebuie să îşi alimenteze gândurile, să-şi asume riscuri cu abordări neconvenţionale, creative şi să construiască şi să promoveze inovaţia. Ca urmare, rezultate precum cele pe care le vedem în Romanian Venture Report nu sunt doar posibile, ci reprezintă continuarea cu succes a unei industrii în regiunea noastră în plină ascensiune”, a spus René Schöb, Partner KPMG, Head of Tax and Legal.

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!