12.2 C
București
vineri, mai 20, 2022

IT & E-commerce – Ionuț Alexandru ISAC, Atos: Pericolele și atacurile în zona de cyber s-au intensificat dramatic în ultima perioadă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Pericolele și atacurile în zona de cyber s-au intensificat dramatic în ultima perioadă, a spus Ionuț Alexandru ISAC, Global Head of Cloud Security la Atos, la cea de-a patra ediție a evenimentului Cybersecurity Online Forum organizat de Financial Intelligence, pe 13 aprilie 2022.

(…) Vorbim de o creștere de peste 400% în ceea ce înseamnă ransomware – tipurile de atac în care ni se criptează datele și ni se cere o sumă de bani pentru decriptare, vorbim de o intensificare cu peste 200% în zona de phishing...

Avem gadgeturi – smartphone, laptop și așa mai departe – e destul de important să le ținem updatate, foarte multe atacuri se întâmplă fără ca noi să știm.” Pierderile financiare s-au ridicat și la sute de milioane de euro, în cazul unor atacuri cibernetice celebre prezentate în presă.

Pericolele și atacurile în zona de cyber s-au intensificat dramatic în ultima perioadă, a spus Ionuț Alexandru ISAC, Global Head of Cloud Security la Atos, la cea de-a patra ediție a evenimentului Cybersecurity Online Forum organizat de Financial Intelligence, pe 13 aprilie 2022.

El a detaliat: “Vorbim de atacuri mai multe ca volum, mai complexe, cu un impact mai mare, cu atât mai mult cu cât vorbim și de multe inițiative în zona de Cloud. Din ce în ce mai multe organizații, atât private, cât și publice, merg către Cloud, unde vorbim acum de de provocări suplimentare. (…)

Vorbim de o creștere de peste 400% în ceea ce înseamnă ransomware – tipurile de atac în care ni se criptează datele și ni se cere o sumă de bani pentru decriptare, vorbim de o intensificare cu peste 200% în zona de phishing, peste 300% în zona de malware.

Astfel,  importanța cybersecurity a ajuns, în ultimii ani, poate în top 3 priorități pentru orice lider sau pentru strategia unei organizații. Consider că lucrurile pe care trebuie să le facem ca să ne păzim de atacurile cibernetice sunt destul de simple, începând cu chestiuni de bază – să fim atenți pe ce dăm click, să fim atenți unde ne punem datele caracter personal și cu cine share-uim datele. Datele sunt noul petrol și, cu siguranță, datele costă. Cei care se ocupă de atacuri cibernetice, de fapt, de foarte multe ori, targetează datele.

Pentru noi, personal, vorbim de datele noastre personale, pentru organizație, vorbim de datele organizației. Nu toate datele sunt confidențiale într-o organizație. Estimarea este că undeva la 4-5% din datele care circulă într-o organizație sunt cu adevărat confidențiale și sunt sensibile. Deci trebuie să ne focusăm pe protejarea datelor noastre cu caracter personal.

Un alt punct destul de important este să fim atenți să nu share-uim datele fără să vrem. Avem gadgeturi – smartphone, laptop și așa mai departe – e destul de important să le ținem updatate, foarte multe atacuri se întâmplă fără ca noi să știm.”

Pierderile financiare s-au ridicat și la sute de milioane de euro, în cazul unor atacuri cibernetice celebre prezentate în presă. Ionuț Alexandru ISAC a spus că, atunci când cuantificăm ce înseamnă datele noastre critice, trebuie să ne întrebăm ce înseamnă pentru noi dacă aceste date se pierd, dacă infrastructura noastră este penetrată, ce înseamnă din punct de vedere financiar, ce înseamnă din punct de vedere operațional,  dacă vom putea să supraviețuim: “Imaginați-vă o organizație oarecare, care este atacata cibernetic și 10 zile nu poate să funcționeze. Cel mai probabil vorbim de faliment sau, cu siguranță, de pierderi masive”.

Dacă, pentru populația generală, vorbim, în cazul ransomware, de pierderi de la sute de euro până la mii de euro, în cazul unui atac, pentru organizații, pierderile pot fi de ordinul zecilor sau sutelor de milioane de euro, potrivit lui Ionuț Alexandru ISAC.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!