26 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

IT & E-commerce – La 11 luni de la listare, unicornul românesc UiPath se confruntă cu un Wall Street tot mai dur – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

♦ După rezultate sub aşteptările analiştilor pentru anul fiscal 2022, UiPath a scăzut puternic pe Bursă ♦ Şi estimările pentru noul an fiscal au fost slabe faţă de aşteptările analiştilor, astfel că acţiunile au început şedinţa de tranzacţionare de joi cu un minus de 24%...

După rezultate financiare sub aşteptările analiştilor pentru anul fiscal încheiat la 31 ianuarie, acţiunile unicornului românesc UiPath - cel mai valoros start-up de IT pornit din România, au scăzut cu 8% miercuri şi au început şi şedinţa de tranzacţionare de joi cu un minus de 24%...

Penalizarea severă cu care se confruntă acţiunile UiPath a fost determinată pe de o parte de rezultatele pentru anul fiscal abia încheiat (pierderi de 12 cenţi pe acţiune, faţă de o estimare a analiştilor de 7 cenţi pe acţiune) iar pe de altă şi de publicarea estimărilor pentru noul an fiscal...

Daniel Dines, CEO al UiPath: Acest război are un impact profund asupra sentimentului de securitate fizică şi economică pe continent şi în Marea Britanie.

După rezultate sub aşteptările analiştilor pentru anul fiscal 2022, UiPath a scăzut puternic pe Bursă Şi estimările pentru noul an fiscal au fost slabe faţă de aşteptările analiştilor, astfel că acţiunile au început şedinţa de tranzacţionare de joi cu un minus de 24%, titlurile UiPath ajungând astfel la 22 de dolari, o scădere de 70% faţă de momentul listării din aprilie 2021.

După rezultate financiare sub aşteptările analiştilor pentru anul fiscal încheiat la 31 ia­nuarie, acţiunile unicor­nu­lui românesc UiPath – cel mai valoros start-up de IT pornit din Ro­mâ­nia, au scăzut cu 8% miercuri şi au înce­put şi şedinţa de tranzacţionare de joi cu un minus de 24%, ajungând la o cotaţie de 22 de do­lari, un minus de 70% faţă de preţul din pri­ma zi de listare, de 69 de dolari, şi cu mult sub cotaţia maximă de 90 de dolari, atinsă în ur­mă cu aproape un an. Capitalizarea de pia­ţă a UiPath a scăzut astfel la 11,4 mld. do­lari, în condiţiile în care bursa americană pe­na­li­zează puternic orice rezultat sub aş­teptările analiştilor. Penaliza­rea severă cu care se confruntă acţiunile UiPath a fost de­ter­minată pe de o parte de rezultatele pentru anul fiscal abia încheiat (pierderi de 12 cenţi pe acţiune, faţă de o esti­mare a analiştilor de 7 cenţi pe acţiune) iar pe de altă şi de publi­carea estimărilor pentru noul an fiscal, şi ele mai slabe faţă care aşteptau analiştii (venituri de 225 mil. $ pentru trim. 1 2023 faţă de aş­tep­tarea analiştilor de 236 mil. $). Ratarea aces­tor ţinte estimate de analişti a contat mai mult pe bursă decât veniturile în creştere, con­so­lidarea pe piaţă a UiPath şi con­soli­darea poziţiei în industria roboţilor software.

Investitorii au reacţionat şi la declaraţiile făcute de Daniel Dines după publicarea rezultatelor, despre impactul războiului din Ucraina. „Acest război are un impact pro­fund asupra sentimentului de securitate fi­zi­că şi economică pe continent şi în Marea Bri­ta­nie. De asemenea, începem să auzim cli­enţii din SUA exprimându-şi îngrijorarea atât în ceea ce priveşte continuarea situaţiei de incertitudine politică, cât şi în ceea ce pri­veş­te creşterea ratelor dobânzilor. În mo­men­tul în care începem anul fiscal, credem că este prudent să facem estimări presu­punând că incertitudinea pe care o vedem în pri­mul trimestru va continua“, a spus Daniel Dines, CEO şi cofondator al UiPath.

Compania a anunţat pentru trim. 4 al anu­lui fiscal 2022 venituri de 289,7 mil. $, mai mari cu 39% de la an la an. Pentru întreg anul fiscal 2022, care se încheie la 31 ianuarie 2022, UiPath a avut venituri de 892 mil. $, faţă de 607,6 mil. $ în anul fiscal 2021 şi pier­deri nete de 526 mil. $ faţă de 92 mil. $ în pe­rioada anterioară, conform datelor companiei.

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!