13.5 C
București
marți, octombrie 3, 2023

IT & E-commerce – OPPO România: Vânzările de smartphone-uri din România au ajuns la aprox. 820 mil. euro în primele 8 luni din 2022, plus 18% faţă de aceeaşi perioadă din 2021 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Românii nu îşi mai schimbă aşa des telefonul, dar aleg modele mai scumpe. ♦ Anul trecut, OPPO a vândut în România 237.000 de smartphone-uri, cota medie de piaţă înregistrată fiind de 9,2%.

Piaţa locală de smartphone-uri a crescut în primele opt luni ale acestui an cu 18% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, valoarea vânzărilor ajungând astfel la 820 milioane euro, în timp ce din punct de vedere cantitativ vânzările au scăzut cu 2%...

Cosmin Moldovan, director de vânzări pentru OPPO România: În fiecare an, orice echipă de brand îşi face nişte planuri bazându-se pe trecut, pe un şablon pe care îl are. Eu sunt de aproape 20 de ani în businessul acesta şi este anul în care cred că sunt cele mai multe variabile necunoscute.

♦ Există o tendinţă de a migra spre modele de smartphone-uri cu preţuri de peste 3.000 lei. Românii nu îşi mai schimbă aşa des telefonul, dar aleg modele mai scumpe. ♦ Anul trecut, OPPO a vândut în România 237.000 de smartphone-uri, cota medie de piaţă înregistrată fiind de 9,2%.

Piaţa locală de smartphone-uri a crescut în primele opt luni ale acestui an cu 18% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, valoarea vânzărilor ajungând astfel la 820 milioane euro, în timp ce din punct de vedere cantitativ vânzările au scăzut cu 2%, în condiţiile în care tendinţele actuale indică faptul că românii încep să îşi schimbe telefonul după mai mult de doi ani, având în vedere şi contextul economic, alegând modele mai scumpe, peste medie, conform estimărilor producătorului chinez de dispozitive inteligente OPPO pentru piaţa din România. Preţul mediu de vânzare al unui smartphone a ajuns la circa 1.800 lei în perioada ianuarie – august 2022, peste media înregistrată per total anul trecut: 1.480 lei.

„Potrivit estimărilor noastre, în primele opt luni ale acestui an, piaţa a avut o scădere de aproximativ 2%, însemnând 50.000 de unităţi în minus faţă de perioada similară din 2021. Valoric, piaţa de smartphone-uri a înregistrat o creştere de aproximativ 18%, până la aproximativ 820 mil. euro. Ponderea smartphone-urilor cu preţ peste 3.000 de lei a fost in perioada ianuarie – august 2022 de aproximativ 20%, în creştere cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Există un trend al consu­matorului de a-şi păstra telefonul mai mult de doi ani, un trend clar accentuat de ce se întâmplă acum în lume“, a declarat Cosmin Moldovan, director de vânzări pentru OPPO în România în cadrul Green Leaves Technical – distribuitor unic autorizat al brandului chinezesc pe plan local.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!