0.8 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023

IT & E-commerce – Orange Business Services: O treime dintre atacurile cibernetice din 2022 au fost la companii din sănătate şi farma, urmate de sectorul guvernamental şi cel al serviciilor publice – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Cele mai afectate sectoare de atacuri cibernetice au fost în acest an zona de sănătate şi domeniul farmaceutic, care au atras 32% din ameninţările înregistrate, sectorul guvernamental şi cel al serviciilor publice, cu 23%, industria de energie, 22%, retail, 16%, şi transport, 7%, potrivit raportului Business Internet Security 2022 realizat de Orange Business Services. Analiza

Cele mai afectate sectoare de atacuri cibernetice au fost în acest an zona de sănătate şi domeniul farmaceutic, care au atras 32% din ameninţările înregistrate, sectorul guvernamental şi cel al serviciilor publice, cu 23%, industria de energie, 22%, retail, 16%, şi transport, 7%, potrivit raportului Business Internet Security 2022 realizat de Orange Business Services.

Analiza arată că în 2022 a existat la nivel de industrii un volum total de ameninţări substanţial mai mare decât în 2021, multe dintre aceste atacuri fiind declanşate de tulburările geopolitice din regiune.

Atacurile asupra companiilor private şi instituţiilor publice au fost din ce în ce mai numeroase şi mai sofisticate, cele de tip DDoS înregistrând o creştere de 21% faţă de anul trecut, în timp ce atacurile ransomware au fost cu aproape 18% mai multe decât în 2021.

S-a observat un interes sporit al atacatorilor către ţinte din zona politică şi socială, pe fondul războiului din Ucraina, dar şi spre instituţii media, de sănătate, site-uri şi aplicaţii guvernamentale.

Din punct de vedere regional, Bucureştiul a fost zona cea mai afectată, reprezentând aproape jumătate din ţinta tuturor atacurilor, 48%, urmată de Banat şi Moldova.

În topul celor mai vizate oraşe din ultimele 12 luni Capitala este pe primul loc, cu o medie de 970.000 de atacuri prevenite, Timişoara ocupă locul doi, în medie cu 260.000 de atacuri blocate lunar, iar Iaşi se află pe locul trei, cu aproape 170.000 de ameninţări detectate şi blocate în fiecare lună.

În ceea ce priveşte atacurile preferate ale hackerilor, pentru al doilea an la rând ransomware este principalul tip de atac depistat şi blocat de soluţia Business Internet Security, reprezentând 35% din total, urmat de DDoS, cu o pondere de 25% din total, şi phishing, cu 21%.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!