1.9 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

IT & E-commerce – Primele ore de tranzacţionare cu acţiuni Softbinator Technologies: avans de 10% faţă de plasamentul privat, la o capitalizare de 66 mil. lei – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

în urma plasamentului privat, acţionariatul companiei este format din Daniel Ilinca, fondator şi CEO deţine 46,26% din companie, Bittnet Systems 18,99% din acţiuni, echipa de conducere formată din Alexandru Dianu (COO), Marius Baisan (CTO) şi Andreea Popa (CFO) deţin 10,8%, Simple Capital, un vehicul de investiţii al lui Andrei Pitiş, deţine 8,09%, la care se adaugă celelalte două vehicule de investiţii, din grupul Impetum – cu o deţinere de 1,5%, respectiv din grupul Autonom – 0,67%, precum şi cele 35 de persoane fizice, angajaţi şi colaboratori ai grupului cu un total de 3,65%, în timp ce investitorii BVB deţin 10% din acţiuni.

Acţiunile Softbinator Technologies (simbol bursier CODE), companie românească de dezvoltare de software specializată în designul, dezvoltarea şi lansarea pe piaţă de produse inovative, se tranzacţionau la preţul de 66 de lei pe unitate vineri la ora 13.30, în urcare cu 10% faţă de preţul din plasamentul privat, pe fondul unor tranzacţii de aproape 900.000 de lei, arată datele agregate de ZF de la Bursa de Valori Bucureşti.

Acţiunile CODE s-au tranzacţionat vineri la începutul şedinţei între un minim de 63 de lei şi un maxim de 73 de lei.

„Sunt încântat că începând de la un concept dezvoltat în urmă cu zece ani, în care noi şi câţiva programatori din Bucureşti ne adunam sub forma unei comunităţi, astăzi Softbinator Technologies este o companie publică, listată la Bursa de Valori Bucureşti. Suntem pregătiţi să ne dezvoltăm şi să devenim o companie globală pe piaţa de servicii de dezvoltare software. În acest sens, încă de la închiderea cu succes a plasamentului privat am turat motoarele şi am întreprins paşii necesari pentru a ne deschide un birou Softbinator Technologies în California, SUA, în prima parte a anului 2022. Totodată, am derulat şi o primă operaţiune de M&A prin achiziţionarea WiseUp, o companie locală de dezvoltare produse software. Prin urmare, anul 2022 se anunţă unul intens pentru activitatea noastră. Le mulţumesc colegilor mei pentru eforturile nelimitate depuse de-a lungul timpului şi pentru abilitatea lor de livrare rapidă de rezultate. De asemenea, mulţumim investitorilor pentru încrederea acordată planurilor noastre de dezvoltare şi sperăm ca în următoarea perioadă să vină alături de noi câţi mai mulţi deţinători de acţiuni CODE”, a declarat Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies. 

Listarea acţiunilor CODE consolidează prezenţa sectorului IT pe piaţa de capital românească, fiind a 12-a companie din acest sector prezentă la Bursă şi a noua listată doar în acest an.

„Venirea Softbinator Technologies la Bursă  aduce un nou suflu pentru investitorii de la bursă dornici să facă investiţii într-un domeniu atât de actual şi necesar precum industria software. Este a 23-a listare a unei companii în acest an, implicit a 20-a pe piaţa AeRO, la care se adaugă 32 de emisiuni de obligaţiuni corporative şi 12 emisiuni de titluri de stat Fidelis. Valoarea şi numărul finanţărilor derulate în 2021 ne arata capacitatea pieţei de capital de a susţine planurile de dezvoltare ale antreprenorilor români şi, mai ales, potenţialul de creştere al pieţei AeRO. Bursa românească este aici ca să susţină toţi antreprenorii, cu mecanisme de finanţare construite potrivit nevoilor lor”,  a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Compania a vândut în cadrul unui plasament privat derulat în data 28 septembrie 2021 un număr de 100.000 acţiuni, reprezentând 10% din capitalul firmei, finanţare care urmează să fie folosită pentru deschiderea unor birouri în SUA şi Israel, precum şi pentru achiziţii.

În cadrul plasamentului, încheiat anticipat pe fondul unei suprasubscrieri de aproape 8 ori, au participat 128 investitori de retail şi profesionali care au subscris acţiuni la un preţ de 60 lei pe acţiune, astfel că Softbinator a atras de la investitorii din piaţa de capital suma de 6 milioane de lei.

Capitalizarea anticipată a companiei a fost de 60 de milioane de lei. Plasamentul privat şi listarea acţiunilor CODE au fost realizate cu sprijinul TradeVille, în timp ce Cornerstone Communications a fost consultantul autorizat pentru listare. Avocaţii in-house ai Softbinator, Andrada Damian şi Dan Paşală, au gestionat implicaţiile juridice ale demersului.

„Ne bucurăm să încheiem anul cu o nouă listare a unei companii de tehnologie la Bursa de Valori Bucureşti. Faptul că cea mai mare parte a serviciilor şi produselor software ale Softbinator este vândută în afara ţării este un motiv suplimentar de a ne bucura că bursa susţine atât inovaţia cât şi exporturile româneşti. Le mulţumim investitorilor pentru interesul arătat şi dorim echipei de la Softbinator o experienţă lungă şi minunată în noua calitate de emitent listat la bursa noastră”, a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct TradeVille.

„IT-ul este de departe cel mai activ sector în acest an la Bursa de Valori Bucureşti din punctul de vedere al numărului de companii listate în 2021. Ne bucurăm să fim alături de Softbinator Technologies în acest moment de reper pentru companie. Modul lor de lucru agile şi cunoştinţele vaste în tehnologiile de ultimă oră sunt caracteristici ce stau la baza potenţialului de creştere al companiei. Le urăm mult succes lui Daniel şi echipei lui în îndeplinirea obiectivelor stabilite şi abia aşteptăm să continuăm să lucrăm împreună în dezvoltarea relaţiei cu investitorii şi acţionarii CODE”, a declarat Zuzanna Kurek, fondator Cornerstone Communications.

Compania are aproximativ 100 de angajaţi şi colaboratori, atât în sediul din Bucureşti, cât şi în Constanţa. Conceptul Softbinator a luat fiinţă încă din 2011, sub forma unei comunităţi a programatorilor din Bucureşti, la iniţiativa lui Daniel Ilinca, în prezent CEO în cadrul companiei. Softbinator Technologies prestează în prezent servicii pentru clienţi din SUA, Israel, Singapore, Romania, Marea Britanie.

Anterior plasamentului, acţionarii principali, Daniel Ilinca, Simple Capital şi Bittnet Group au vândut un număr de 59.530 acţiuni către 35 persoane fizice – angajaţi şi colaboratori ai grupului şi trei persoane juridice, dintre care două vehicule de investiţii din grupul Impetum, respectiv din grupul Autonom.

Transferul acţiunilor s-a efectuat la preţul maxim din plasament. în urma plasamentului privat, acţionariatul companiei este format din Daniel Ilinca, fondator şi CEO deţine 46,26% din companie, Bittnet Systems 18,99% din acţiuni, echipa de conducere formată din Alexandru Dianu (COO), Marius Baisan (CTO) şi Andreea Popa (CFO) deţin 10,8%, Simple Capital, un vehicul de investiţii al lui Andrei Pitiş, deţine 8,09%, la care se adaugă celelalte două vehicule de investiţii, din grupul Impetum – cu o deţinere de 1,5%, respectiv din grupul Autonom – 0,67%, precum şi cele 35 de persoane fizice, angajaţi şi colaboratori ai grupului cu un total de 3,65%, în timp ce investitorii BVB deţin 10% din acţiuni.

Din suma de 6 milioane de lei atrasă în urma plasamentului privat şi din capitaluri proprii, până la finalul anului 2022 o sumă de 2,5 milioane de lei va fi alocată pentru deschiderea de birouri de business development în SUA şi Israel, 3 milioane de lei vor fi utilizaţi pentru achiziţii de alte companii (M&A) cu specific similar de activitate din România, 1,5 milioane de lei vor fi folosiţi pentru lansarea a două linii de servicii noi – Smart Contracts Audits şi DevOps Legacy App Migration, iar alte 1,5 milioane de lei pentru lansarea şi promovarea Softbinator Magic Stack (SMS), primul produs 100% al Softbinator.

În 2020, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 12,3 milioane de lei şi un profit net de 2,6 milioane de lei. în prima jumătate a anului 2021, Softbinator Technologies a înregistrat vânzări de 7,71 milioane de lei, în creştere cu 43% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 1,39 milioane de lei, cu 18% în plus.

Compania estimează venituri de 16,2 milioane de lei şi un profit de 3,4 milioane de lei pentru 2021. Softbinator Technologies îşi propune să ajungă la o rată de creştere anuală compusă de 70% în următorii 4 ani.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!