19.6 C
București
marți, aprilie 29, 2025

IT & E-commerce – Reuven AZAR, Ambasador al Israelului în România: Inteligența artificială face digitalizarea mai urgentă ca niciodată – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

El a vorbit la Forumul România Digitală, organizat de Financial Intelligence, pe 20 iunie: “În trecut, foloseam computerele pentru a stoca date.

Guvernul poate căuta experți, poate analiza ce fac startup-urile și unde sunt oportunitățile și unde putem intra cu stimulente pentru a ajuta startup-urile să creeze companii mai mari, care să se extindă și să facă progrese .

E.S. Reuven AZAR, Ambasador al Israelului în România, consideră că inteligența artificială face digitalizarea mai urgentă ca niciodată, că România ar putea beneficia de faptul că a întârziat procesul de digitalizare datorită investițiilor actuale ale Guvernului și că rolul guvernelor este critic pentru a promova serviciile digitale și inovația.

El a vorbit la Forumul România Digitală, organizat de Financial Intelligence, pe 20 iunie: “În trecut, foloseam computerele pentru a stoca date. Apoi, a aparut internetul și am început să facem schimb de informații între computere, să oferim servicii digitale și să facem informațiile mai universale. Au urmat rețelele sociale și smartphone-urile, cloud-ul, ceea ce a creat o explozie a informațiilor, serviciilor și tehnologiilor care pot fi dezvoltate. De fapt, lumea a început să digitalizeze fiecare aspect al vieții. Acum, AI va revoluționa chiar și asta.

AI va face trei lucruri noi: va crea practic un sistem computerizat în care poți analiza mult mai bine datele, computerul ne va explica cum să facem lucrurile și ne va ajuta să creăm. Deci, este esențial să ai o platformă digitală.“

În opinia sa, România ar putea beneficia de faptul că a întârziat procesul de digitalizare, pentru că poate include, din start, lucrurile de care are nevoie, interoperabilitate, de exemplu.

Rolul Guvernului este critic, a spus el: “În trecut, sectorul privat i-a spus guvernului să se dea deoparte și să îl lase să lucreze. Dintr-o dată, la debutul AI, companiile vin la guverne și cer reglementări. Este o schimbare destul de mare, nu? Astfel, în primul rând, guvernul trebuie să reglementeze, dar nu știe cum să o facă.

În Israel, de exemplu, am stat împreună, Ministerul Justiției, Autoritatea pentru Inovare și alte agenții guvernamentale pentru a încerca să vedem cum creăm un cadru pentru reglementarea AI. Primul lucru pe care l-am hotărât este că, înainte de a stabili regulamente, trebuie să fim de acord cu etica. Așa cum avem etică în medicină, trebuie să avem etică în AI. Sunt câteva principii care au fost identificate. Știm că în Uniunea Europeană și în Parlamentul European se discută aceste lucruri. Este ceva ce va trebui să facem împreună cu toate țările care au aceleași idei.

De fapt, când ajungem la acordul privind etică și reglementări, avem încă o muncă grozavă de parcurs“.

El a menționat faptul că guvernul poate iniția scheme economice, în special scheme de parteneriat public-privat: „De asemenea, guvernul poate crea o autoritate de inovație. Guvernul poate căuta experți, poate analiza ce fac startup-urile și unde sunt oportunitățile și unde putem intra cu stimulente pentru a ajuta startup-urile să creeze companii mai mari, care să se extindă și să facă progrese .

Și este real, Israelul a reușit. Avem cam 100 de unicorni astăzi. Unele dintre aceste companii au crescut de la startup, ca urmare a investițiilor străine, dar unii dintre ei au reușit ca urmare a sprijinului guvernului.”

De asemenea, Guvernul poate sprijini crearea ecosistemelor: „Nu trebuie să fie o inițiativă guvernamentală, dar guvernul poate sprijini ONG-urile să facă asta. De exemplu, avem un ecosistem în Sistemul de inovare auto, avem un ecosistem pe fintech, pe health-tech, energie verde. În ecosistem, aduci băncile, aduci investitori din străinătate, aduci autoritățile de reglementare, aduci academicieni.”

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!