1.7 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

IT & E-commerce – România-ITU 2022/ Tehnologiile inteligente pot ajuta la reducerea energiei destinate răcirii Centrelor de date – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Conform unui document tehnic de propunere al organizaţiei, intitulat “Smart energy solutions for data centres”, citat de Agerpres, Recomandarea ITU-T L.1381 ia în considerare o strategie de control inteligentă pentru întregul sistem energetic, inclusiv soluţiile de alimentare cu energie şi de răcire, a centrelor de date pentru a obţine o eficienţă energetică mai mare şi pentru a reduce consumul total de energie.

Recomandarea ITU-T L.1381 ia în considerare modul de control al acestor aporturi diferite de energie într-un mod inteligent pentru a creşte eficienţa energetică şi pentru a reduce emisiile de carbon.

În plus, pentru sistemele de răcire inteligente, recomandarea ITU-T L.1381 ia în considerare modul de utilizare a aerului rece din exterior şi maximizarea utilizării răcirii laterale în Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC), de exemplu, răcirea rack-urilor TIC, metodele de răcire pe rând şi răcirea cu lichid.

Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii (ITU) recomandă utilizarea de noi soluţii de energie inteligentă pentru răcirea Centrelor de date, inclusiv utilizarea aerului rece din exterior sau a lichidului, în aşa fel încât să fie atinse obiectivele ecologice şi durabile, stabilite la nivel global.

Astfel, Centrele de date pot utiliza în mod optim energie regenerabilă şi pot implementa tehnologii de răcire de ultimă oră pentru a reduce necesarul de energie destinat răcirii acestor sisteme.

Conform unui document tehnic de propunere al organizaţiei, intitulat “Smart energy solutions for data centres”, citat de Agerpres, Recomandarea ITU-T L.1381 ia în considerare o strategie de control inteligentă pentru întregul sistem energetic, inclusiv soluţiile de alimentare cu energie şi de răcire, a centrelor de date pentru a obţine o eficienţă energetică mai mare şi pentru a reduce consumul total de energie.

“În primul rând, pentru un sistem de aport de energie multiplă, inclusiv panouri solare fotovoltaice (PV), vântul, celulele de combustibil, reţeaua electrică, generatoarele de energie şi bateriile pot fi conectate la un sistem. Recomandarea ITU-T L.1381 ia în considerare modul de control al acestor aporturi diferite de energie într-un mod inteligent pentru a creşte eficienţa energetică şi pentru a reduce emisiile de carbon. În plus, pentru sistemele de răcire inteligente, recomandarea ITU-T L.1381 ia în considerare modul de utilizare a aerului rece din exterior şi maximizarea utilizării răcirii laterale în Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC), de exemplu, răcirea rack-urilor TIC, metodele de răcire pe rând şi răcirea cu lichid. Recomandarea ITU-T L.1381 se concentrează pe soluţii de energie inteligente pentru Centrele de date pentru a atinge obiective ecologice şi durabile, inclusiv cele care sunt ecologice, reduc emisiile de carbon, cresc eficienţa energetică şi prelungesc durata de viaţă a produsului”, se menţionează în document.

În cazul răcirii Centrelor de date cu ajutorul aerului, această recomandare se aplică în special pentru acele puncte de mărimi diferite, amplasate în locuri cu o calitate bună a aerului. “Pentru locurile cu o calitate slabă a aerului, modul de răcire IEC (Indirect Evaporative Cooling, n.r.) plus compresor poate fi ales pentru a creşte foarte mult perioada de timp de răcire naturală”, precizează sursa citată.

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie are loc la Palatul Parlamentului cea de-a 21-a ediţie a Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (PP-22), la care participă peste 3.000 de lideri şi delegaţii din 193 de ţări.

România este prima ţară din Uniunea Europeană (UE) care organizează acest eveniment de anvergură, unde se vor stabili politicile generale ale UIT, precum şi planurile strategice şi financiare pentru perioada 2024 – 2027, care vizează întreaga activitate a organizaţiei, dar, cu precădere, aspecte-cheie referitoare la incluziunea digitală şi reducerea decalajului digital, cele mai bune modalităţi de a mobiliza inteligenţa artificială (IA), internetul obiectelor (IoT) şi reţelele 5G şi viitoare către 6G, împreună cu alte tehnologii noi şi emergente.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!