4.4 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

IT & E-commerce – S-a publicat în Monitorul Oficial: ASF anunţă că legea crowdfundingului a intrat în vigoare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

244/2022 prevede dispoziţii exprese privind desemnarea ASF în calitate de autoritate competentă responsabilă cu îndeplinirea funcţiilor şi sarcinilor prevăzute în Regulamentul (UE) 2020/1.503, precum şi regimul sancţionatoriu aplicabil în cazul nerespectării prevederilor acestuia, termenele de depunere a documentelor în vederea autorizării în calitate de furnizor european de servicii de finanţare participativă...

În calitate de autoritate competentă în România pentru îndeplinirea funcţiilor şi sarcinilor prevăzute de Regulamentul (UE) 2020/1.503, A.S.F. este deschisă unui dialog tehnic, eficient şi constructiv cu entităţile care urmează să solicite autorizarea în calitate de furnizori de servicii de finanţare participativă”...

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunţă că Legea crowdfunding-ului a fost publicată în Monitorul Oficial şi a intrat în vigoare la începutul acestei luni. 

„Finanţarea participativă (crowdfunding) reprezintă un tip de activitate în cadrul căreia un furnizor de servicii de finanţare participativă, fără a-şi asuma el însuşi riscuri, administrează o platformă digitală, deschisă publicului, pentru a pune în legătură sau pentru a facilita punerea în legătură a potenţialilor investitori sau împrumutători cu mediul de afaceri care caută finanţare. O astfel de finanţare ar putea consta în împrumuturi, achiziţionarea de valori mobiliare sau alte instrumente admise în scopul finanţării participative”, arată ASF într-un comunicat.

Conform acestuia, finanţarea participativă oferă o sursă alternativă de finanţare, inclusiv de capital de risc, dar poate oferi şi alte beneficii pentru afaceri: aceasta poate valida o idee de afaceri, poate oferi antreprenorilor acces la un număr mare de persoane furnizând perspective şi informaţii, fiind totodată şi un instrument de marketing.

Până la apariţia acestei legi, în România nu a existat un act normativ care să reglementeze în mod expres activitatea de finanţare participativă.

„Legea nr. 244/2022 prevede dispoziţii exprese privind desemnarea ASF în calitate de autoritate competentă responsabilă cu îndeplinirea funcţiilor şi sarcinilor prevăzute în Regulamentul (UE) 2020/1.503, precum şi regimul sancţionatoriu aplicabil în cazul nerespectării prevederilor acestuia, termenele de depunere a documentelor în vederea autorizării în calitate de furnizor european de servicii de finanţare participativă, condiţiile de retragere a autorizaţiei, cerinţele referitoare la comunicările publicitare şi limba în care fişa cu informaţiile esenţiale privind investiţia poate fi pusă la dispoziţia potenţialilor investitori etc. În calitate de autoritate competentă în România pentru îndeplinirea funcţiilor şi sarcinilor prevăzute de Regulamentul (UE) 2020/1.503, A.S.F. este deschisă unui dialog tehnic, eficient şi constructiv cu entităţile care urmează să solicite autorizarea în calitate de furnizori de servicii de finanţare participativă”, mai arată ASF.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!