13.2 C
București
marți, martie 21, 2023

IT & E-commerce – Sabin Sărmaş (Camera Deputaţilor): Doar 29% din populaţia României are competenţe digitale de bază – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Aproximativ 80% dintre românii care folosesc internetul îl utilizează pentru reţele de socializare şi doar 20% pentru plăţi şi internet banking, a afirmat joi Sabin Sărmaş, preşedintele Comisiei IT&C din Camera Deputaţilor.

Suntem între primele ţări din lume Cred că după ce am dat Legea 50 şi am adoptat Codul comunicaţiilor, probabil că o să urcăm în primele 5-6 ţări din Europa în ceea ce priveşte conectivitatea.

Ştiţi pentru ce îl folosesc? 80% dintre ei pentru reţele de socializare şi doar 20% pentru plăţi şi internet banking”, a menţionat Sabin Sărmaş, la prima ediţie din acest an a proiectului “Digital UP”, organizată joi la Bucureşti, potrivit Agerpres.

Photo: arhiva ITU

Aproximativ 80% dintre românii care folosesc internetul îl utilizează pentru reţele de socializare şi doar 20% pentru plăţi şi internet banking, a afirmat joi Sabin Sărmaş, preşedintele Comisiei IT&C din Camera Deputaţilor.

România stă extraordinar de bine în ceea ce priveşte conectivitatea. Suntem între primele ţări din lume Cred că după ce am dat Legea 50 şi am adoptat Codul comunicaţiilor, probabil că o să urcăm în primele 5-6 ţări din Europa în ceea ce priveşte conectivitatea. Peste 90% dintre românii cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani folosesc internetul. 95% dintre aceştia îl folosesc în mod curent. Vine următoarea următoarea statistică care spune că 29% din populaţia României are competenţe digitale de bază. Doar 29% din populaţia României. Adică avem acces la internet, avem oameni care folosesc internetul, dar nu avem educaţie digitală. Ştiţi pentru ce îl folosesc? 80% dintre ei pentru reţele de socializare şi doar 20% pentru plăţi şi internet banking”, a menţionat Sabin Sărmaş, la prima ediţie din acest an a proiectului “Digital UP”, organizată joi la Bucureşti, potrivit Agerpres.

El consideră că România ar putea “să se rupă în două”, astfel încât “să avem o generaţie de nativi digitali, care merg înainte, care evoluează odată cu tehnologiile emergente, şi o altă generaţie care rămâne în spate, care nu are acces la tehnologie şi care nu acceptă tehnologia”.

“Sunt componente la care stăm bine, iar una dintre acestea este procentul de femei care sunt active în domeniul tehnologiei informaţiei, absolvenţi. Acesta este un lucru fabulos, suntem pe locul II în Europa şi arată direcţia în care România merge. Cred că la nivel mondial sunt trei lumi. Nu ştiu dacă să încep cu prima sau cu a treia în care suntem noi. Sună destul de dur că suntem în lumea a treia – şi asta arată datele din toate clasamentele europene sau mondiale, pentru că România n-a reuşit încă să digitizeze totul, cu atât mai puţin să sufere o transformare digitală a serviciilor publice sau o transformare digitală a companiilor româneşti”, a susţinut Sărmaş.


Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!