Start-up-ul polonez ElevenLabs, specializat în dezvoltarea software-ului text-to-speech şi a unui soft online de clonare a vocii cu ajutorul inteligenţei artificiale (AI), devine „unicorn” (companii din tehnologie care depăşesc ca evaluare 1 mld. de dolari) după ce a ridicat o finanţare Seria B în valoare de 80 de milioane de dolari, scrie Techcrunch. Runda actuală de finanţare, la care au participat şi fonduri de investiţii precum Sequoia Capital, Smash Capital, SV Angel, BroadLight Capital şi Credo Ventures, ridică investiţia totală la 101 milioane de dolari şi evaluează compania la peste 1 miliard de dolari (faţă de aproximativ 100 de milioane de dolari în iunie anul trecut), potrivit sursei citate.
Conform lui Mati Staniszewski, CEO-ul ElevenLabs, noile fonduri vor fi folosite pentru dezvoltarea de produse, extinderea infrastructurii şi a echipei ElevenLabs, cercetarea în domeniul inteligenţei artificiale şi „îmbunătăţirea măsurilor de siguranţă pentru asigurarea dezvoltării responsabile şi etice a tehnologiei AI.”
„Am strâns aceşti bani noi pentru a consolida poziţia ElevenLabs ca lider global în cercetarea şi implementarea produselor de inteligenţă artificială vocală,” a spus Staniszewski într-un interviu prin e-mail pentru TechCrunch.
Fondată în 2022 de către Piotr Dabkowski, un fost inginer la Google, şi Staniszewski, un fost strateg de implementare la Palantir, ElevenLabs a fost lansată într-o versiune beta acum aproximativ un an. Mati Staniszewski a spus că el şi Dabkowski, crescut în Polonia, au fost inspiraţi să creeze instrumente de clonare vocală de filmele americane prost dublate. Astfel, ei credeau că inteligenţa artificială ar putea „să facă mai bine”, mai scrie Techcrunch.
În prezent, ElevenLabs este, una dintre cele mai cunoscute aplicaţii de generare a vorbirii care poate crea voci realiste cu comutatoare reglabile pentru intonaţie, emoţie, cadenţă şi alte caracteristici vocale cheie. Gratuit, utilizatorii pot introduce text şi pot obţine o înregistrare a acelui text citită în voce de una dintre mai multele voci, potrivit sursei citate anterior. Clienţii plătitori pot încărca mostre de voce pentru a crea noi stiluri folosind clonarea vocală a ElevenLabs.
ElevenLabs are integrată şi limba română, se arată pe site-ul companiei. „Generator de vorbire în limba română şi voce AI gratuit. Transformă textul în limba română în vorbire, gratuit, folosind tehnologia AI avansată. Indiferent dacă vizezi vorbitori nativi sau o audienţă globală, vocile noastre AI în limba română oferă cea mai bună calitate disponibilă”, se arată pe site-ul ElevenLabs.
În prezent, reprezentanţii ElevenLabs se concentrează pe investiţii în versiuni ale tehnologiei sale de generare a vorbirii orientate spre crearea de audiobooks şi dublarea filmelor şi serialelor TV, precum şi generarea de voci de personaje pentru jocuri şi activări de marketing, conform Techcrunch.
Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).