15.4 C
București
vineri, mai 20, 2022

IT & E-commerce – Urmează miercuri, 11 mai, cea de-a 16-a ediţie a conferinţei ZF Top Tranzacţii. Care sunt sectoarele care atrag atenţia investitorilor în 2022? Anul trecut telecomul şi IT-ul, imobiliarele şi construcţiile, alături de producţie au ţinut capul de afiş – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

♦ Anul trecut s-au parafat 195 de tranzacţii, de departe cele mai multe din ultimul deceniu.

În 2021, în România, s-au semnat tranzacţii în circa 15 domenii mari, cele mai importante în volum (ca număr de acorduri) fiind telecom şi IT, imobiliare & construcţii şi producţie, arată datele din raportul CMS Emerging Europe M&A.

euro), din care face parte a doua cea mai mare tranzacţie din România anul trecut, achiziţia operatorului de pariuri Maxbet de către Novalpina Capital (Marea Britanie), valoarea acordului fiind estimată la 250 mil.

♦ Anul trecut s-au parafat 195 de tranzacţii, de departe cele mai multe din ultimul deceniu.

În 2021, în România, s-au semnat tranzacţii în circa 15 domenii mari, cele mai importante în volum (ca număr de acorduri) fiind telecom şi IT, imobiliare & construcţii şi producţie, arată datele din raportul CMS Emerging Europe M&A.

Cele trei sectoare cheie au adunat 96 de achiziţii, adică circa jumătate din total. Din punct de vedere al valorii însă, clasamentul e diferit. Sectorul minier, gaze şi petrol e lider, deşi are doar trei tranzacţii, fiind urmat de imobiliare&construcţii. Podiumul este completat de „altele“, tot cu trei tranzacţii (cu o valoare cumulată de 260 mil. euro), din care face parte a doua cea mai mare tranzacţie din România anul trecut, achiziţia operatorului de pariuri Maxbet de către Novalpina Capital (Marea Britanie), valoarea acordului fiind estimată la 250 mil. euro. Tot o singură tranzacţie ţine în spate şi sectorul minier, gaze şi petrol. E vorba de deal-ul dintre Romgaz şi ExxonMobil pentru 50% din Neptun Deep, pentru peste 900 mil. euro, de departe cea mai mare achiziţie din România în 2021.

Deşi există mai puţine deal-uri de valoare mare (peste 100 mil. euro) în România lui 2021, achiziţia Neptun Deep de către Romgaz este una dintre cele mai mari trei tranzacţii ale ultimilor zece ani, depăşită doar de preluarea CEZ în România, conform datelor ZF.

În total, anul trecut s-au parafat în România 195 de tranzacţii, de departe cele mai multe din ultimul deceniu. Valoarea mediană însă, e la minimul ultimilor 10 ani, semn că au fost multe dealuri dar mici, potrivit raportului CMS Emerging Europe M&A.

În volum, piaţa locală de M&A a crescut cu 43% în 2021 versus 2020, însă în valoare se remarcă o scădere uşoară, de 3%, până la 3,3 mld. euro.

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!