4.4 C
București
marți, decembrie 7, 2021

IT & E-commerce – Vodacom va plăti 2,74 miliarde de dolari pentru o participaţie de 55% în divizia Vodafone din Egipt – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... În decembrie, Vodafone anunţase că a încheiat discuţiile privind vânzarea participaţiei de 55% din acţiunile diviziei sale din Egipt către Saudi Telecom, pentru 2,40 miliarde de euro... Saudi Telecom – STC – cel mai mare operator de telecomunicaţii din Arabia Saudită – încheiase în ianuarie 2020 un acord preliminar cu firma britanică pentru cumpărarea participaţiei la Vodafone Egipt, pentru a se extinde în cel mai populat stat din lumea arabă... Telecom Egypt, care deţine 44,94% din subsidiara Vodafone din Egipt, a informat că a primit o notificare din partea conducerii companiei privind oferta de a transfera majoritatea participaţiei către Vodacom... Cu 44 de milioane de abonaţi şi o cotă de piaţă de 40%, Vodafone Egipt este cel mai mare operator de telefonie mobilă din acest stat..

Vodacom Group Ltd din Africa de Sud a anunţat marţi achiziţionarea unei participaţii de 55% în divizia din Egipt a Vodafone, pentru 2,74 miliarde de dolari, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Telecom Egypt, care deţine 44,94% din subsidiara Vodafone din Egipt, a informat că a primit o notificare din partea conducerii companiei privind oferta de a transfera majoritatea participaţiei către Vodacom.

Operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone deţine o participaţie de 60,5% în Vodacom.

În decembrie, Vodafone anunţase că a încheiat discuţiile privind vânzarea participaţiei de 55% din acţiunile diviziei sale din Egipt către Saudi Telecom, pentru 2,40 miliarde de euro, după ce au fost ratate o serie de termene limită pentru finalizarea tranzacţiei.

Saudi Telecom – STC – cel mai mare operator de telecomunicaţii din Arabia Saudită – încheiase în ianuarie 2020 un acord preliminar cu firma britanică pentru cumpărarea participaţiei la Vodafone Egipt, pentru a se extinde în cel mai populat stat din lumea arabă.

Cu 44 de milioane de abonaţi şi o cotă de piaţă de 40%, Vodafone Egipt este cel mai mare operator de telefonie mobilă din acest stat.

Directorul general de la Vodafone, Nick Read, afirma în ianuarie că vânzarea acestei participaţii face parte din eforturile Vodafone de a-şi eficientiza operaţiunile şi a se concentra pe Europa şi Africa sub-sahariană.

“Ne va reduce datoria netă şi va genera valoare pentru acţionarii noştri”, a spus Nick Read.

În 2019, Vodafone a anunţat vânzarea operaţiunilor din Malta către Monaco Telecom SAM cu 250 de milioane de euro.

Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe în Europa şi cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume. La 30 iunie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, mai mult de 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi peste 130 milioane de dispozitive IoT conectate.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!