4 C
București
vineri, decembrie 3, 2021

IT & E-commerce – ZF IT Generation. Start-up Pitch. Natalia Lepădatu, cofondator, DigiSinergy – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Ulterior însă, echipa şi-a dat seama că soluţia ar putea fi folosită şi de alte companii, iar atunci s-a produs spin-off-ul, investiţia de până în acest moment în dezvoltarea soluţiei situându-se în jurul sumei de 500.000 de euro... Pentru noi nu este însă un indicator neapărat relevant numărul de clienţi, pentru că unii dintre clienţii noştri fac 80% din documente şi atunci mai degrabă am vrea să creştem numărul de documente procesate prin aplicaţia noastră... Compania locală de tehnologie DigiSinergy, parte a grupului Producton, şi-a propus să ajungă în următoarea perioadă la un portofoliu de 60 de clienţi pentru soluţia sa de procesare automată de facturi numită InvOn... În 2022 am vrea să creştem cu 300% numărul de documente procesate prin soluţia InvOn”, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation, la rubrica Start-up Pitch, Natalia Lepădatu, cofondator al DigiSinergy..

♦ Costul implementării şi utilizării soluţiei InvOn în primul an se situează între 1.000 euro şi 2.000 euro.

Compania locală de tehnologie DigiSinergy, parte a grupului Producton, şi-a propus să ajungă în următoarea perioadă la un portofoliu de 60 de clienţi pentru soluţia sa de procesare automată de facturi numită InvOn. Aceasta a fost lansată către publicul larg anul trecut, iar în prezent este folosită de 25 de companii din diferite industrii.

„La început de an ne-am planificat să atingem cifra de 60 de clienţi. Avem şanse mari să o şi depăşim, dar este prematur să ştim în acest moment cifra exactă. În prezent avem 25 de clienţi şi ne pregătim să intrăm în teste cu alţi zeci de clienţi. Pentru noi nu este însă un indicator neapărat relevant numărul de clienţi, pentru că unii dintre clienţii noştri fac 80% din documente şi atunci mai degrabă am vrea să creştem numărul de documente procesate prin aplicaţia noastră. În 2022 am vrea să creştem cu 300% numărul de documente procesate prin soluţia InvOn”, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation, la rubrica Start-up Pitch, Natalia Lepădatu, cofondator al DigiSinergy. Compania s-a desprins anul trecut din cadrul grupului Producton, soluţia InvOn fiind practic dezvoltată pentru a fi folosită intern în cadrul organizaţiei. Ulterior însă, echipa şi-a dat seama că soluţia ar putea fi folosită şi de alte companii, iar atunci s-a produs spin-off-ul, investiţia de până în acest moment în dezvoltarea soluţiei situându-se în jurul sumei de 500.000 de euro.

„Soluţia este implementată deja de doi ani de zile la câţiva clienţi importanţi din industria contabilităţii – avem în portofoliu patru din cele zece cele mai mari companii de contabilitate şi audit din România, lucru care ne permite să învăţăm din feedbackul lor şi să aducem noi funcţionalităţi ca să ajute să creeze mai multă valoare pentru utilizatorii noştri“.

Avem şi clienţi din mediul antreprenorial, majoritatea sunt din retail sau businessuri online”, a precizat ea.

Ce face însă mai exact soluţia InvOn? Aceasta se bazează pe tehnologia Robotic Process Automation, folosindu-se de inteligenţa artificială pentru procesarea automată a facturilor, prin recunoaşterea optică a caracterelor. InvOn  prelucrează facturile de achiziţie şi vânzare primite pe hârtie, ca pdf-uri, transmise prin portal sau email, indiferent de numărul de pagini, de numărul de linii într-o factură sau forma acestora şi se integrează automat cu ERP, DMS, ECM etc. Aplicaţia poate citi informaţii atât din documente PDF native, cât şi din documente PDF scanate cu o calitate de scanare mai redusă, sau chiar fişiere de tip imagine.

„Produsul a fost dezvoltat constant n ultimii patru ani, am ad`ugat func]ionalit`]i cum ar fi taxarea invers`, TVA la ncasare [i nregistrarea automat` a conturilor contabile. De asemenea, urm`rim s` introducem alte func]ionalit`]i specifice activit`]ii contabile – una dintre func]ionalit`]ile cele mai de impact a[ spune eu este crearea automat` a robo]ilor care proceseaz` acele facturi. n acest moment, robo]ii trebuie configura]i nainte de a folosi aplica]ia, iar prin aceast` func]ionalitate nou` de automatizarea acestor robo]i, practic nv`]`m din activitatea operatorului [i vom putea s` furniz`m un flux automatizat cap-coad` – de la introducerea [i citirea unei facturi p=n` la nregistrarea acesteia n contabilitate, validarea ei [i crearea de note contabile sau alte activit`]i specifice contabilit`]ii, nefiind necesar` interven]ia uman` n niciun fel”, a explicat ea.

Costul implement`rii [i utiliz`rii solu]iei InvOn n primul an se situeaz` ntre 1.000 euro [i 2.000 euro, variind n func]ie de ce func]ionalit`]i [i alege clientul.

„Acesta este costul pe un an [i include un pachet de facturi, de documente pentru a fi procesate. Anul urm`tor, dac` este nevoie, se achizi]ioneaz` doar num`rul de facturi – nu se mai face nicio plat` ini]ial`, nu se mai achit` partea de configurare [i de instalare ini]ial`.”

Momentan, DigiSinergy se sus]ine exclusiv din fonduri proprii [i din cifra de afaceri generat` de clien]i, ns` pe viitor are n vizor [i o posibil` investi]ie extern`. „Avem [i aceast` op]iune pe mas` – s` apel`m la un fond de investi]ii pentru a ne sus]ine cre[terea accelerat`.”

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!