FacebookTwitterLinkedIn

Planul NESCAFÉ 2030 are în vedere extinderea producției de cafea în mod sustenabil, prin stimularea practicilor agricole regenerative, reducerea emisiile de gaz cu efect de seră și prin îmbunătățirea mijloacelor de trai ale fermierilor.

NESCAFÉ, cel mai mare brand de cafea Nestlé, a anunțat o investiție de peste un miliard de de franci elvețieni până în anul 2030 în Planul NESCAFÉ 2030, investiție ce se bazează pe Planul NESCAFÉ existent.

Prin intermediul acestuia, reprezentanții brandului vor oferi fermierilor programe de training, asistență tehnică și plante de cafea de calitate pentru a favoriza tranziția la practicile regenerative de cultivare a cafelei. Ca un exemplu de practică agricolă regenerativă este și încorporarea îngrășămintelor organice ce contribuie la fertilitatea solului, care este esențială pentru sănătatea solului.

„Schimbările climatice pun sub presiune zonele de cultivare a cafelei”, a declarat David Rennie, Head of Nestlé Coffee Brands. „Pe baza experienței de 10 ani a Planului NESCAFÉ, ne accelerăm activitatea pentru a combate schimbările climatice și pentru a aborda provocările sociale și economice din lanțurile valorice NESCAFÉ”, a completat acesta.

Conform ultimelor statistici, creșterea temperaturilor va reduce suprafața potrivită pentru cultivarea cafelei până la 50% până în 2050. În același timp, existența a aproximativ 125 milioane de oameni depinde de cafea și se estimează că 80% dintre familiile cultivatoare de cafea trăiesc în sau sub pragul sărăciei.

În acest sens, brandul a anunțat că în Mexic, Coasta de Fildeș și Indonezia, NESCAFÉ va pilota o schemă de sprijin financiar pentru a ajuta fermierii să grăbească tranziția către agricultura regenerativă. Prin aceasta, brandul împreună cu fermierii de cafea, vor testa și învăța care este cea mai bună abordare din fiecare țară. Acestea ar putea include măsuri, precum: stimulente în numerar condiționate pentru adoptarea practicilor de agricultură regenerativă, protecția veniturilor prin asigurare în caz de vreme rea sau un acces mărit la împrumuturi pentru fermieri.

 „Vrem ca fermierii de cafea să prospere, la fel de mult pe cât ne dorim să avem un impact pozitiv asupra mediului prin cafeaua noastră. Acțiunile pe care le întreprindem pot ajuta și aduce schimbări majore în întreaga industrie a cafelei”,a punctat șiPhilipp Navratil, Head of Nestlé’s Coffee Strategic Business Unit.

90% din cafeaua utilizată de Nescafe provine din șapte zone cheie pentru industria cafelei: Brazilia, Vietnam, Mexic, Columbia, Coasta de Fildeș, Indonezia și Honduras. Ca target, brandul și-a propus ca până în anul 2025, proveniența cafelei să fie din surse 100% responsabile, iar 20% din cafea să provină din metode agricole regenerative.