Competiția Holcim Awards revine anul acesta, cu premii care totalizează 1 milion de dolari pentru cele mai bune proiecte de design sustenabil. Concursul este adresat arhitecților, constructorilor, inginerilor, planificatorilor urbani, proiectanților și specialiștilor din alte domenii conexe, inclusiv studenților la facultățile de profil, a anunțat compania.
Înscrierile se pot face din 6 februarie până pe 30 martie, iar proiectele pot fi încadrate în categoriile: detalii de design, design finalizat, în fază de construire, construcție finalizată. Dacă propunerile vizează un proiect deja construit sau la care s-a inițiat construcția, aceasta trebuie să fie începută după 1 ianuarie 2022.
Participanții pot face mai multe înscrieri diferite, însă pentru fiecare dintre cele 5 regiuni, Europa, America de Nord, America Latină, Orientul Mijlociu-Africa și Asia-Pacific, va exista un premiu de 200.000 de dolari. Câștigătorii vor fi anunțați în luna noiembrie a acestui an, în cadrul Galei Holcim Awards ce va avea loc la Bienala de Arhitectură de la Veneţia.
Peste 30.000 de proiecte înscrise în competiție de-a lungul timpului
În edițiile de până acum, Holcim Awards a atras peste 30.000 de proiecte înscrise, dintre care peste 250, din 130 de țări, au fost recunoscute, premiate și susținute prin intermediul competiției.
Din România, proiectul primului teatru independent construit în ultimii 70 de ani, Grivița 53, a primit Premiul de Recunoaștere pentru regiunea Europa în 2017. Alte proiecte recompensate cu premii, în decursul timpului, au fost Zaatari Refugee Camp, din Iordania, care folosește textile reciclate pentru adăposturi dedicate refugiaților, Centrul cultural din Skellefteå, Suedia, cu amprentă neutră de Carbon, proiectul pentru recuperarea patrimoniului istoric din Al Mukalla, Yemen, cartierul care se autosusține din Illinois, SUA, dar și serele eficiente energetic din Bogota, Colombia.
În competiție sunt vizate proiecte care includ: lucrări și construcții civile, de peisagistică, design urban; dar și materiale, produse și tehnologii de construcții.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).