FacebookTwitterLinkedIn

CTP, cel mai mare proprietar și dezvoltator de parcuri logistice și industriale din Europa continentală, a inițiat un nou program de investiții în valoare de 150 de milioane de euro pentru a dezvolta peste 200.000 mp de spațiu de depozitare în Bulgaria, în următorii doi ani. Compania a achiziționat două centre logistice din capitala Sofia de la dezvoltatorul și operatorul logistic bulgar Transcapital.

După achiziționarea centrului logistic Transcapital, clienții CTP au acces la locații de distribuție din centrul capitalei bulgare, precum și spre centrul Bulgariei și coasta Mării Negre prin autostrăzile Trakia și Hemus. Combinate, cele două parcuri cuprind nouă depozite și trei birouri, însumând peste 73.000 mp de GLA. Cele două proprietăți oferă, de asemenea, potențialul de a construi un alt depozit de 11.000 mp și includ autorizații de construire pentru dezvoltarea a încă 20.000 mp.

La începutul acestui an, CTP a început și construcția la două parcuri situate în CTPark Sofia West și CTPark Sofia East, care împreună oferă un potențial total de dezvoltare de peste 225.000 mp. În același timp, Grupul finalizează construcția unei instalații de 15.000 mp pentru compania daneză DSV la Aeroportul din Sofia, precum și finalizarea achiziției unui depozit de 31.200 mp, închiriat pe termen lung către Orbico, un important operator 3PL din regiune.

Dincolo de capitala Sofia, CTP continuă să-și extindă amprenta în Plovdiv, unde gestionează în prezent o unitate de producție de 11.500 mp închiriată furnizorului german de automobile Willie Elbe. Achizițiile recente includ un teren pe care s-ar putea edifica 60.000 mp de spatiu de producție și logistică.

Dacă în Bulgaria deține doar aceste trei parcuri logistice, în România CTP este proprietarul a peste 2 milioane mp de spații, în 28 de parcuri logistice și industriale răspândite în principal în București, centrul și vestul țării.