3.1 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Producție industrială – Electromagnetica a înregistrat în primul semestru 2021 o pierdere de 18 milioane de lei, din cauza preţurilor la energie – Sinteză

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Oficialii Electromagnetica explică: “În semestrul 1 din 2021 prețurile energiei achiziționate au crescut foarte mult față de anul 2020, această situație fiind una atipică pentru piaaţa angro de energie din ultimii ani.

Electromagnetica a înregistrat în primul semestru 2021 o pierdere de 18 milioane de lei, faţă de un profit de brut de 2,1 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise BVB. Veniturile au crescut la 217 milioane de lei , faţă de 175 milioane de lei (primul semestru 2020), iar cheltuielile au ajuns la 235 milioane de lei, faţă de 173 milioane de lei în primele şase luni din 2020.

Oficialii Electromagnetica explică: “În semestrul 1 din 2021 prețurile energiei achiziționate au crescut foarte mult față de anul 2020, această situație fiind una atipică pentru piaaţa angro de energie din ultimii ani, cu atât mai mult cu cât previziunile de la sfârșitul anului 2020 indicau o evoluție similară anului 2020, în condițiile în care se estima că pandemia COVID 19 va continua să influențeze puternic piața consumului. Creșterea bruscă a prețului energiei electrice pe piața angro în Q1 2021, la sfârșitul lunii martie ajungând la 52,76 Euro/MWh., nu a putut fi susținută de creșteri de prețuri la vânzare pe piața cu amănuntul din cauza clauzelor contractuale și a reglementărilor ANRE”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!