-0.1 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Producție industrială – Evergent Investments propune acţionarilor un program suplimentar de răscumparare de acţiuni proprii. Compania vrea să reducă capitalului social cu 1,9 milioane lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Prin noul program de rascumparare a actiunilor proprii, al șaselea, urmarim acest obiectiv și continuam sa oferim acționarilor noștri beneficii cum ar fi creșterea cererii de acțiuni EVER cu efect asupra lichiditatii și a profitului pe acțiune... De asemenea, posibila creștere a cotației bursiere va contribui la randamentul de tip total return pentru portofoliile acționarilor noștri (apreciere de capital plus dividend)”, a declarat Claudiu Doroş...

Acţionarii vor discuta reducerea capitalului social de la 98,1 milioane lei la 96,1 milioane lei, ca urmare a anulării unui număr de 19.459.459 acţiuni proprii dobândite de către societate. De asemenea, acţionarii au pe ordinea de zi şi aprobarea unui program de răscumpărare în vederea reducerii capitalului social, prin anularea acţiunilor.

Propunerile vor fi dezbătute în următoarea AGA, programată pe data de 20 ianuarie.

“Ne-am programat ca obiectiv major să reducem discountul dintre activul net și prețul de tranzacționare EVER. Prin noul program de rascumparare a actiunilor proprii, al șaselea, urmarim acest obiectiv și continuam sa oferim acționarilor noștri beneficii cum ar fi creșterea cererii de acțiuni EVER cu efect asupra lichiditatii și a profitului pe acțiune, ori creșterea ponderii deținerii în capitalul social al actionarilor care decid sa nu vanda. De asemenea, posibila creștere a cotației bursiere va contribui la randamentul de tip total return pentru portofoliile acționarilor noștri (apreciere de capital plus dividend)”, a declarat Claudiu Doroş, Preşedinte şi Director general al Evergent Investments.

Compania de investiții Evergent Investments are o capitalizare de circa 1,19 miliarde de lei. Pentru primele 9 luni al anului, business-ul a raportat o valoare totală a activelor de 2,6 miliarde de lei şi un rezultat net de 180 de milioane de lei.

Evergent a lichidat recent deţinerea pe care o avea la OMV Petrom, Alro Slatina, Transgaz, societatea diminuându-şi uşor deţinerea la Nuclearelectrica, de la 0,309 la 0,294%, respectiv 34 de milioane de lei.

Acţiunile EVER au un minus de 2,4% de la începutul anului, la tranzacţii totale de 211 milioane lei.

 


<!–


–>

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!