1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Producție industrială – EXCLUSIV: O parte din angajaţi Romaero vor avea, în lunile iulie şi august, săptămâna de lucru de 4 zile, din cauza situaţiei grea în care se găseşte compania – Sinteză

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

O parte din angajaţii Romaero vor avea, în lunile iulie şi august, săptămâna de lucru de 4 zile, prin aceasta făcându-se o economie de circa 18% la fondul de salarii, având în vedere situaţia dificilă în care se găseşte societatea, ne-au declarat surse apropiate situaţiei.

Conducerea societăţii a transmis astăzi către directori de structuri următoarea adresă: “Având în vedere situaţia economico- financiară extrem de dificilă pe care o traversează societatea în prezent, precum şi pierderile înregistrate în 2021, cifra de afaceri diminuată cu peste 34% faţă de nivelul realizat în anul 2020...

Această capabilitate va fi realizată la Romaero în colaborare cu o altă companie românească, Aerostar, şi încă de mâine vom începe să discutăm ce evaluare ce avem de făcut, care sunt investiţiile necesare, cum concretizăm acest parteneriat, printr-o asociere formală şi după aceea ne apucăm de treabă….Lockheed Martin va veni cu transfer de tehnologie, va instrui personalul.

O parte din angajaţii Romaero vor avea, în lunile iulie şi august, săptămâna de lucru de 4 zile, prin aceasta făcându-se o economie de circa 18% la fondul de salarii, având în vedere situaţia dificilă în care se găseşte societatea, ne-au declarat surse apropiate situaţiei.  Situaţia Romaero, care are circa 600 de angajaţi, va fi reanalizată în septembrie şi activitatea se va relua normal, dacă va exista capital de lucru; dacă nu, sunt posibile concedieri colective, ne-au mai spus sursele.

Conducerea societăţii a transmis astăzi către directori de structuri următoarea adresă: “Având în vedere situaţia economico- financiară extrem de dificilă pe care o traversează societatea în prezent, precum şi pierderile înregistrate în 2021, cifra de afaceri diminuată cu peste 34% faţă de nivelul realizat în anul 2020, precum  şi cash- flow-ul negativ al companiei (…) vă rugăm să analizaţi cu maximum de responsabilitate şi exigenţă activităţile şi personalul existent în cadrul structurii organizatorice pe care o coordonaţi şi să transmiteţi (….), până la data de 6 iulie 2022, ora 12, lista persoanelor pentru care se va aplica măsura reducerii timpului lunar de lucru cu (n.r. la) 4 zile, în lunile iulie şi august 2022”.

Vezi aici adresa transmisă de conducere: Adresa Angajati

Decizia de astăzi a conducerii Romaero este  cel puţin ciudată, mai ales că, în luna mai, Florin Spătaru, ministrul Economiei, spunea că mentenanţa pentru elicopterele Black Hawk urmează să fie realizată la Romaero, împreună cu Lockheed Martin şi Aerostar.

“Este o capabilitate de mentenanţă pentru aceste elicoptere Black Hawk pe care Ministerul de Interne le-a achiziţionat. Intenţia noastră şi a celor de la Lockheed Martin este să dezvoltăm această capabilitate atât pentru utilizare în România, dar şi pentru proiectele regionale pe care le au. Această capabilitate va fi realizată la Romaero în colaborare cu o altă companie românească, Aerostar, şi încă de mâine vom începe să discutăm ce evaluare ce avem de făcut, care sunt investiţiile necesare, cum concretizăm acest parteneriat, printr-o asociere formală şi după aceea ne apucăm de treabă….Lockheed Martin va veni cu transfer de tehnologie, va instrui personalul. Investiţiile vor fi realizate atât de Romaero, cât şi de Aerostar şi le-am solicitat celor de la Lockheed Martin să participe de asemenea în asociere cu un procent”, a spus Spătaru în luna mai.

Ministrul Economiei şi cei doi vicepreşedinţi ai companiei Lockheed Martin, Ray Piselli şi Dennis Goege, au semnat în luna mai o scrisoare de intenţie prin care firma americană îşi exprimă disponibilitatea de a încheia parteneriate cu statul român pentru investiţii în industria aeronautică din România.

La începutul acestui an, Generalul Ştefan Dănilă a predat mandatul de director general la Romaero, la doar câteva zile de la numire.

Domnia sa ne-a declarat atunci: “Da (n.r. am predat mandatul). Cu mare regret. Nu am soluțiile financiare necesare. A fost ultima soluție găsită de mine pentru a spune ca nu mai putem spune povesti și tăia panglici”.

Generalul  Ştefan Dănilă a scris pe Linkedin: “Misiunea de salvare este onorantă și responsabilizează. Am folosit tot ce puteam, tot ce știam și am învățat cât am putut intr-un timp foarte scurt. Apoi un om bun și harnic m-a privit în ochi și m-a întrebat cât mai trebuie să muncească fără să fie plătit. O lună, doua? Nu am putut să îi promit o zi fixă, dar i-am spus sincer că fac tot ce pot. A doua zi am aflat ca soluțiile gândite de mine nu sunt aplicabile și nici nu vor fi prea curând. Dar exista altele. Eu nu stăpânesc acele mecanisme. După ce am aflat că speranța mea de doua luni este mult prea optimista, că 3, 4 sau chiar mai mult au fost deja irosite în același demers, am decis că e mai bine să las locul altcuiva, cât mai repede, pentru a face ce trebuie, adică ceea ce eu nu știu. Încă simt privirea disperata a omului care isi face treaba cu dăruire, profesionist, într-un domeniu in care ar trebui să fie de elita. Caut și strig după colacul de salvare!”

Generalul Ștefan Dănilă a propus privatizarea Romaero, ca o soluție pentru ieșirea companiei din impas, dar se pare că Ministerul Economiei, acționarul majoritar, nu a fost de acord cu acest lucru, ceea ce l-a făcut pe Ștefan Dănilă să renunțe la mandatul de director general.

După demisia lui Dănilă, ministrul Florin Spătaru a spus că Romaero este mult prea importantă pentru industria aeronautică românească, pentru a ajunge într-o situație extrem de dificilă. El a mai menționat în luna ianuarie că Romaero are potențiali parteneri, are contracte, există entității europene care și-au construit planul de afaceri pe baza facilităților Romaero.

Structura acționariatului Romaero este formată din Ministerul Economiei – 56,7 la sută, SIF Muntenia – 23,2 la sută, Fondul Proprietatea – 18,8 la sută.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!