FacebookTwitterLinkedIn

La 10 ani de la redeschidere, Hotel Cișmigiu din București a înregistrat un grad mediu de ocupare de 70% pe 2022 și o cifră de afaceri de 1,45 milioane de euro, în creștere cu 136% față de anul trecut.

Anul acesta, reprezentanții hotelului estimează un gradul mediu de ocupare de 70%, cu 60 % mai mare ca în 2021 și similar anului 2019, cel de dinainte de pandemie. În medie, un client al Hotel Cișmigiu rezerva 1,5 nopți.

„După 2 ani de pandemie și multe, multe provocări, anul acesta am luat o gură de aer. Vedem din nou hotelul plin, oamenii călătoresc, evenimentele au revenit la normal și românii din afara Capitalei vin și fac turism de weekend în București. Toți acești factori au contribuit la creșterea gradului de ocupare și a cifrei de afaceri a hotelului în 2022. Păstrând trendul ne așteptăm și pentru 2023 la o majoarea a business-ului cu 15 %”, spune Mirela Cojocaru, director general al Hotel Cișmigiu.

Într-un deceniu de la deschidere, peste 80% dintre oaspeții unității de cazare au fost străini, trend menținut și în 2022. Per total, în 10 ani, peste  175.000 de turiști au ales Hotelul Cișmigiu ca unitate de cazare.  În cei 10 ani de activitate, veniturile hotelului din segmentul de cazare au însumat 80% din total, restul fiind acoperit de segmentul reprezentat de organizarea de evenimente corporate. La final de 2021, cifra de afaceri a Hotel Cișmigiu a fost de peste 620.300 de euro, pentru 2022 aceasta fiind estimată la 1,45 milioane de euro,  iar pentru 2023 estimările arată o creștere de 15%.

 „Ne-am luat un angajament față de București, față de istoria hotelului. Am investit și continuăm constant să investim în el pentru a-l aduce și a-l menține la gloria din anii în care a fost deschis și a funcționat ca un hotel.  Hotel Cișmigiu e mai mult decât hotelul companiei Hercesa, este un simbol al Bucureștiului, motiv pentru care am vrut mereu să fie pe lista turiștilor care ajung la București și, spunem noi, am reușit”, completează și Alejandro Solano, CEO Hercesa, compania care deține hotelul.

„Pe termen scurt și mediu luăm în calcul investiții punctuale de menținere, de altfel sunt genul de investiții pe care le facem constant. Ne-am câștigat clienții pe baza serviciilor oferite, concurăm cu succes hotelurile de lanț și vrem să ne păstrăm poziția și standardele de calitate deja impuse”, mai subliniază acesta.

Inaugurat în noiembrie 2012, Hotel Cișmigiu are o istorie de 110 ani, fiind unul dintre cele mai cunoscute hoteluri de patru stele din București. Hotelul are o capacitate de 60 de apartamente și 6 săli de conferință.