Compania americană Lockheed Martin a obţinut un contract în valoare de 17 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei noi generaţii de interceptori. Scopul acesteia este să protejeze Statele Unite ale Americii împotriva unui atac cu rachete balistice intercontinentale.
Programul de interceptori vizează contracararea ameninţărilor actuale cu rachete balistice şi viitoarele progrese tehnologice ale unor ţări precum Coreea de Nord şi Iran, au anunțat oficialii din cadrul luni Agenţiei americane de apărare antirachetă, potrivit Reuters.
Această victorie constituie o lovitură dată de gigantul Lockheed după ce SUA au declarat că vor să reducă comenzile de F-35, iar armata a anunţat în februarie că renunţă la dezvoltarea Future Attack Reconnaissance Aircraft, un elicopter de nouă generaţie pentru care Lockheed a prezentat un proiect.
Contractul prevăzut pe mai mulţi ani vizează dezvoltarea interceptorului de următoarea generaţie (Next Generation Interceptor, NGI) pentru a moderniza actualul Sistem de apărare terestră intermediară (Ground-Based Midcourse Defense). Reţeaua complexă de radare, rachete antibalistice şi alte echipamente este menită să protejeze Statele Unite de rachetele balistice intercontinentale.
Primul interceptor de nouă generaţie este aşteptat să fie operaţional în 2028. Lockheed nu a făcut niciun comentariu deocamdată cu privire la acest nou contract.
Conform estimărilor guvernului american, programul de interceptori de nouă generaţie are o valoare de 17,7 miliarde de dolari.
În ultimii doi ani, companiile americane din domeniul apărării au beneficiat de o cerere robustă de armament în contextul tensiunilor geopolitice în creştere. Anul trecut, vânzările de echipamente militare americane către guvernele străine au crescut cu 16%, ajungând la un nivel record de 238 miliarde de dolari.
Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).