2.6 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Producție industrială – Vimetco Extrusion, filiala din aval a ALRO, a pus în funcțiune o nouă linie automată de extrudare, în urma unei investiții de 10 milioane EUR – Sinteză

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, anunță că Vimetco Extrusion, filiala din aval a ALRO responsabilă cu linia de afaceri de extrudare, a pus în funcțiune o nouă linie automată de extrudare de ultima generație, în urmă unei investiții de 10 milioane EUR.

Această linie va permite Vimetco Extrusion să majoreze cu circa 11.000 de tone capacitatea de producție pentru produse din aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare, ajungând astfel la o capacitate totală de peste 35.000 de tone până la finalul anului 2022...

Vimetco Extrusion a atins această țintă strategică la momentul sărbătoririi a 16 ani de activitate neîntreruptă, care se traduce printr-un progres continuu în ceea ce privește capacitatea de producție și portofoliul de produse cu valoare adăugată mare și foarte mare destinate unor industrii precum construcții...

  • Compania a pus în funcțiune o nouă linie automată de extrudare de 7”, în urma unei investiții de 10 milioane EUR;

  • Prin creșterea capacității de producție cu circa 11.000 de tone pe an, această investiție sprijină strategia de dezvoltare a Vimetco Extrusion axată pe creșterea portofoliului de produse din aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare

ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, anunță că Vimetco Extrusion, filiala din aval a ALRO responsabilă cu linia de afaceri de extrudare, a pus în funcțiune o nouă linie automată de extrudare de ultima generație, în urmă unei investiții de 10 milioane EUR. Această linie va permite Vimetco Extrusion să majoreze cu circa 11.000 de tone capacitatea de producție pentru produse din aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare, ajungând astfel la o capacitate totală de peste 35.000 de tone până la finalul anului 2022.

Potrivit oficialilor companiei, nouă linie, dezvoltată în parteneriat cu Presezzi Extrusion spa, are cel mai mic consum garantat de gaz de pe piață, fiind dotată cu un sistem eficient de economisire a energiei, precum și cu zone de răcire a apei și a aerului operate independent, concepute pentru a alocă resurse în mod eficient, reducând astfel riscul generat de un deficit de resurse.

Vimetco Extrusion a atins această țintă strategică la momentul sărbătoririi a 16 ani de activitate neîntreruptă, care se traduce printr-un progres continuu în ceea ce privește capacitatea de producție și portofoliul de produse cu valoare adăugată mare și foarte mare destinate unor industrii precum construcții, energie solară, sectorul medical, inginerie sau transport.

„Fiecare aniversare este o bună oportunitate pentru a reflectă asupra evoluției Vimetco Extrusion, pentru a aprecia echipa și pe toți partenerii noștri și pentru a împărtăși noi perspective asupra dezvoltării afacerii. Vimetco Extrusion își asumă foarte serios responsabilitatea față de toate părțile interesate, investind în dezvoltare durabilă, creând valoare adăugată și oportunități puternice pentru întreagă comunitate”, a declarat Igor HIGER, Președintele Consiliului de Administrație, Vimetco Extrusion„Strategia noastră pe termen lung este și a fost întotdeauna axată pe alocarea rațională a resurselor, investiția în capacități de ultima generație, reducerea necesarului de energie prin eficientă energetică și sprijinirea industriilor de energie verde prin furnizarea de produse din aluminiu. Iar acest lucru se dovedește a fi cu atât mai corect și mai valoros în contextul dificil global actual, cu o criză energetică care pune progresul economic în mare risc”a adăugat Igor HIGER.

Vimetco Extrusion a crescut producția de la 5.000 de tone, în 2007, din care 10% produse cu valoare adăugată, la 35.000 de tone în 2022, majoritatea fiind produse cu valoare adăugată mare și foarte mare. Mai mult, compania a reușit să-și atingă obiectivul de a deveni un “ghișeu unic” pentru clienții din întreagă lume, oferind produse care susțîn proiecte cu o eficientă crescută în industrii strategice și cu o amprenta redusă asupra mediului.                                                                                                                                                                                        

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. – producătorul de aluminiu, Alum S.A. – producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. – societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. – societate de tip holding  și Bauxite Marketing Ltd – marketing, Vimetco Trading – vânzări de aluminiu. Având această structura, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

ALRO este o subsidiară a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producător global de aluminiu primar și prelucrat integrat vertical. Structura acționarilor ALRO este: Vimetco PLC (54,19%), Pavăl Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) și alții (12,38%).

ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați vertical, după capacitate, din Europa, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa, 47.000 de tone pe an de aluminiu reciclat și cu o capacitate de 332.000 de tone pe an de aluminiu turnat și facilități de procesare de 140.000 de tone pe an de aluminiu laminat la cald și la rece și divizia de extrudare.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aerospațială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu dată de 18 martie 2019, Comisia de Indici a Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței, iar în BET-TR (indice care include și dividendele distribuite). Acțiunile ALRO au fost listate la Bursă de Valori București încă din octombrie 1997 și ALRO reprezintă prima companie din industria aluminiului prezența în cei doi indici.

Începând cu anul 2020, ALRO și Vimetco Extrusion sunt membre al AȘI (Aluminium Stewardship Inițiative), o asociație internațională care contribuie la îmbunătățirea durabilității în sectorul global al aluminiului.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!