28.2 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Retail – Afacerile Soufflet Agro România au crescut cu 32,5% în 2021, ajungând la aproape 289 mil. lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Afacerile Soufflet Agro România au crescut cu 32,5% în 2021, ajungând la aproape 289 mil.

Soufflet Agro România, care se ocupă de comerţul cerealelor şi a seminţelor şi deţine trei silozuri proprii, parte a grupului francez Soufflet, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de aproape 289 mil.

euro), în creştere cu 32,5% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Soufflet Agro România, care se ocupă de comerţul cerealelor şi a seminţelor şi deţine trei silozuri proprii, parte a grupului francez Soufflet, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de aproape 289 mil. lei (58,7 mil. euro), în creştere cu 32,5% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania şi-a adâncit anul trecut pierderea la 15,4 mil. lei (3,1 mil. euro), de la 2,9 mil. lei (600.000 de euro) în anul precedent, arată datele publice. Compania se ocupă de comercializarea seminţelor, a produselor de protecţie a plantelor, a îngrăşămintelor solide şi foliare, dar şi de achiziţia cerealelor. Soufflet Agro România deţine trei silozuri proprii, în Brăila (judeţul Brăila), în Ţăndărei (judeţul Ialo­mi­ţa) şi în Biled (judeţul Timiş), conform datelor de pe site-ul com­paniei. Silozul din Brăila are o capa­citate de 25.000 de tone, cel din Ţăndărei de 23.000 de tone, iar cel din Biled de 22.000 de tone. Aceste trei capacităţi de stocare asigură aprovizionarea fabricii de malţ pentru bere din Buzău, care are o capacitate de producţie anuală de 110.000 de tone şi un necesar de orz de bere 155.000 tone/anual, conform aceleiaşi surse.
Francezii de la Soufflet mai deţin pe piaţa locală şi compania Soufflet Malt România, cel mai mare producător de malţ (unul dintre principalele ingrediente pentru bere) din ţară. Soufflet Malt România deţine o fabrică de proce­sa­re a orzului în judeţul Buzău. Grupul fran­cez a intrat pe piaţa din România în ur­mă cu două decenii, cu divizia de măl­ţă­rie, iar zece ani mai târziu a înfiinţat şi com­pania Soufflet Agro România.          

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!