33.2 C
București
marți, iulie 5, 2022

Retail – Alo, domnule primar Nicuşor Dan, se aude? Ce spune un proprietar de spaţii comerciale în centrul vechi din Bucureşti: Avem un chiriaş care nu promovează localul său ca fiind în centrul istoric pentru că astfel clienţii nu mai vin. Zona arată jalnic – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Mersul prin centrul vechi este o întreagă experienţă, printre pavelele sărite, mirosurile puternice de umezeală şi gunoaie, muzică la volum maxim şi coji de seminţe. Mai mulţi investitori olandezi deţin circa 50 de spaţii comerciale şi rezidenţiale de închiriat în centrul vechi din Bucureşti, pe care le-au cumpărat începând cu anul 2000. Politica marilor proprietari

Mersul prin centrul vechi este o întreagă experienţă, printre pavelele sărite, mirosurile puternice de umezeală şi gunoaie, muzică la volum maxim şi coji de seminţe.
Mai mulţi investitori olandezi deţin circa 50 de spaţii comerciale şi rezidenţiale de închiriat în centrul vechi din Bucureşti, pe care le-au cumpărat începând cu anul 2000.

Politica marilor proprietari de spaţii comerciale stradale din Bucureşti de a ţine ridicate preţurile de închiriere chiar dacă firmele nu şi le pot permite este principala cauză care duce la degradarea zonei centrale a Capitalei şi la spaţiile dărăpănate din zona Unirii.

În plus, nici zonele publice din centru nu sunt demne de o capitală europeană, iar autorităţile publice sunt singurele care ar avea pârghiile pentru a schimba această situaţie, însă reacţia lor cea mai frecventă este… lipsa de reacţie. Aceasta este constatarea lui Radu Moldoveanu, reprezentantul unei companii care deţine câteva zeci de spaţii comerciale în zona Pieţei Unirii din Bucureşti.

„Politica marilor proprietari a fost de la început greşită, au preferat să ţină preţurile sus. De aceea, Bulevardul Unirii nu este astăzi o arteră plină de restaurante, cum este bulevardul Decebal, de exemplu. Statul nu poate interveni decât atunci când clădirea se degradează, dar nu poate obliga proprietarii să-şi schimbe politica de funcţionare. Piaţa imobiliară de la noi nu este încă maturizată, aşezată, aşa cum nu este maturizată nici dezvoltarea centrului istoric“, spune Radu Moldoveanu.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!