6.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022

Retail – Analiză surprinzătoare – Câte dintre produsele electro-IT din oferte au avut cel mai scăzut preț din an de Black Friday – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Pentru produsele electro-IT din oferte, care nu au beneficiat de cel mai mic preț de Black Friday, prețul minim a fost înregistrat cel mai frecvent în lunile ianuarie, aprilie și august, făcând excepție categoria telefoanelor mobile, care a înregistrat cel mai scăzut preț în luna octombrie, conform unei analize privind evoluția prețurilor pentru cele mai importante 8 categorii de produse electro-IT din oferta a 17 dintre cele mai importante magazine online de profil din România: televizoare, telefoane mobile, laptopuri, tablete, home cinema, monitoare, electrocasnice si boxe portabile... Au fost remarcate de Black Friday și produse care au avut cel mai redus preț din an, având rolul de produse cârlig pentru restul de produse din promoție:● Televizor QLED Samsung 82Q70RA - 7.999 lei (cel mai mic preț înregistrat.

Doar 6% dintre produsele de electro-IT din ofertele de Black Friday au avut în luna noiembrie cel mai scăzut preț din an.

Astfel, dintr-un număr total de 2.067 de produse care au fost listate pe parcursul întregului an, doar 126 (6%) au avut preț minim de Black Friday, restul de produse beneficiind de alte oferte mai avantajoase.

Pentru produsele electro-IT din oferte, care nu au beneficiat de cel mai mic preț de Black Friday, prețul minim a fost înregistrat cel mai frecvent în lunile ianuarie, aprilie și august, făcând excepție categoria telefoanelor mobile, care a înregistrat cel mai scăzut preț în luna octombrie, conform unei analize privind evoluția prețurilor pentru cele mai importante 8 categorii de produse electro-IT din oferta a 17 dintre cele mai importante magazine online de profil din România: televizoare, telefoane mobile, laptopuri, tablete, home cinema, monitoare, electrocasnice si boxe portabile. 

’’Obiectivul, prin intermediul acestei analize, a fost să răspundem la întrebarea dacă produsele  beneficiază de cele mai bune prețuri de Black Friday. Rezultatele noastre indică faptul că de Black Friday există într-adevăr produse care au prețuri imbatabile, dar acele produse sunt în număr limitat pe fiecare categorie. Astfel, există posibilitatea ca alte produse din aceeași categorie să poată fi achiziționate în alte perioade ale anului mult mai ieftin.’’ a declarat Mihai Bisnel, Managing Partner în cadrul PriceFlux, care a realizat analiza.

De asemenea, experții au remarcat că de Black Friday magazinele online listează noi produse în oferta lor, care în mod normal nu există de-a lungul anului în oferta magazinului și pentru care nu poate fi analizat istoricul de preț.

’’În schimb, am observat că în ofertele de Black Friday au fost listate produse care nu au făcut parte din oferta standard a magazinelor și deci pentru care nu am avut un istoric de preț pentru a le putea compara. În general vorbim despre modele mai vechi sau capete de stoc care au fost puse la dispoziție de producători sau furnizori la prețuri mult reduse,’ a completat Mihai Bisnel.

Au fost remarcate de Black Friday și produse care au avut cel mai redus preț din an, având rolul de produse cârlig pentru restul de produse din promoție:
● Televizor QLED Samsung 82Q70RA – 7.999 lei (cel mai mic preț înregistrat, în restul anului 9.999 lei, cu 20% mai ieftin decât cel mai scăzut preț din an)
● Hota Bosch DWB67CM50 – 976 vs 1.407 (30,6% mai mic)
● Laptop Lenovo ThinkPad T14 – 3.959 vs. 5.499 (28% mai mic)
● Bang & Olufsen Beosound A1 – 850 vs. 999 (15% mai mic)
● Laptop MacBook Air M1 256 GB – 3.640 vs. 4.539 (19,8% mai mic)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!