Campaniile centrate pe preţ au devenit cel mai nou instrument folosit de retaileri pentru a atrage clienţii în magazine. În criza financiară anterioară, lupta se dădea în oferte şi promoţii.
♦ „Top 100 produse HIT“ – Carrefour, „Preţ mic care nu mai creşte niciun pic“ – Mega Image, „Record de preţuri îngheţate“ – Auchan sau „Vara asta îngheţăm preţurile“ – Kaufland sunt campaniile lansate de retaileri în speranţa că îi conving pe consumatori să le treacă pragul în continuare ♦ În condiţiile în care preţurile la raft la multe dintre produsele de bază au crescut cu până la 30-50%, iar românii şi-au schimbat comportamentul de consum, retailerii au început să mizeze pe campanii pe preţ. Ce presupun ele? Campaniile de îngheţare sau de plafonare a preţurilor au devenit în ultima perioadă cea mai populară „armă“ folosită de retaileri în lupta pentru clienţii afectaţi puternic de inflaţia galopantă. Carrefour, Mega Image, Auchan şi Kaufland au implementat campanii de acest fel. Reprezentanţii Lidl, Profi, Cora şi Penny nu au răspuns solicitării ZF privind o campanie de acest fel. Nici oficialii Kaufland nu au răspuns, dar ei comunicaseră campania anterior. Care e mecanismul acestor campanii, cine suportă eventualele îngheţări/ plafonări de preţuri într-o perioadă cu scumpiri pe bandă rulantă şi cum se transmite mai departe pe lanţ la furnizori impactul acestor măsuri?
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).