13.5 C
București
marți, octombrie 3, 2023

Retail – Analiza ZF. Cea mai nouă „armă“ a retailerilor în lupta pentru clienţi: campaniile de „îngheţare“ a preţurilor. Care e mecanismul şi cum se transmite mai departe pe lanţ la furnizori? – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ „Top 100 produse HIT“ – Carrefour, „Preţ mic care nu mai creşte niciun pic“ – Mega Image, „Record de preţuri îngheţate“ – Auchan sau „Vara asta îngheţăm preţurile“ – Kaufland sunt campaniile lansate de retaileri în speranţa că îi conving pe consumatori să le treacă pragul în continuare ♦ În condiţiile în care preţurile la raft la multe dintre produsele de bază au crescut cu până la 30-50%...

Campaniile centrate pe preţ au devenit cel mai nou instrument folosit de retaileri pentru a atrage clienţii în magazine. În criza financiară anterioară, lupta se dădea în oferte şi promoţii.

♦ „Top 100 produse HIT“ – Carrefour, „Preţ mic care nu mai creşte niciun pic“ – Mega Image, „Record de preţuri îngheţate“ – Auchan sau „Vara asta îngheţăm preţurile“ – Kaufland sunt campaniile lansate de retaileri în speranţa că îi conving pe consumatori să le treacă pragul în continuare ♦ În condiţiile în care preţurile la raft la multe dintre produsele de bază au crescut cu până la 30-50%, iar românii şi-au schimbat comportamentul de consum, retailerii au început să mizeze pe campanii pe preţ. Ce presupun ele? Campaniile de îngheţare sau de plafonare a preţurilor au devenit în ultima perioadă cea mai populară „armă“ folosită de retaileri în lupta pentru clienţii afectaţi puternic de inflaţia galopantă. Carrefour, Mega Image, Auchan şi Kaufland au implementat campanii de acest fel. Reprezentanţii Lidl, Profi, Cora şi Penny nu au răspuns solicitării ZF privind o campanie de acest fel. Nici oficialii Kaufland nu au răspuns, dar ei comunicaseră campania anterior. Care e mecanismul acestor campanii, cine suportă eventualele îngheţări/ plafonări de preţuri într-o perioadă cu scumpiri pe bandă rulantă şi cum se transmite mai departe pe lanţ la furnizori impactul acestor măsuri?

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!