2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Retail – ANPC descoperă mari cantități de deșeuri vândute ca produse… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat descoperirea unor importante cantități de deșeuri care sunt vândute ca produse second hand, președintele ANPC, Horia Constantinescu, afirmând că “unii confundă țara noastră cu lada de gunoi a Europei”.

ANPC a transmis că în urma unor sesizări sosite de la consumatori, referitoare la modul în care sunt comercializate diverse produse second hand, din import, pe piața din România, echipe de control ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, coordonate de președintele instituției, Horia Constantinescu au început o amplă serie de acțiuni, pornind din Capitală, scrie News.ro. ANPC a precizat că verificările au demonstrat existența unor importante cantități de deșeuri, în fapt, importate de Austria și Elveția, care sunt comercializate apoi, în România, ca produse second hand.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat descoperirea unor importante cantități de deșeuri care sunt vândute ca produse second hand, președintele ANPC, Horia Constantinescu, afirmând că “unii confundă țara noastră cu lada de gunoi a Europei”.

ANPC a transmis că în urma unor sesizări sosite de la consumatori, referitoare la modul în care sunt comercializate diverse produse second hand, din import, pe piața din România, echipe de control ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, coordonate de președintele instituției, Horia Constantinescu au început o amplă serie de acțiuni, pornind din Capitală, scrie News.ro.

ANPC a precizat că verificările au demonstrat existența unor importante cantități de deșeuri, în fapt, importate de Austria și Elveția, care sunt comercializate apoi, în România, ca produse second hand.

”Așa cum am mai spus, unii confundă țara noastră cu lada de gunoi a Europei. Doar că scormonitul cu care erau obișnuiți, în tomberoanele din occident, l-au mutat acasă, unde ne încarcă cu tot ceea ce aruncă expeditorii. Printre hainele aparent încă bune de purtat, vin și lucruri de care vor să scape austriecii și elvețienii. Lenjerie intimă murdară, imposibil de transmis de la unul la celălalt, din perspectiva restricțiilor de sănătate, aflate în același balot cu încălțămintea plină de noroi și alte deșeuri, ajung pe teritoriul țării noastre, unde cea mai mare parte și rămân să murdărească mediul înconjurător. Trebuie condamnată cu fermitate întreaga acțiune, pentru a transmite un mesaj puternic și celor care ne expediază murdăria lor, protejându-și doar mediul propriu”, a declarat Horia Constantinescu.

Conform legii, aceste produse, pentru a fi comercializate ca mărfuri second hand, ar trebui să sosească în țara noastră igienizate, dezinfectate și sortate, ceea ce de fapt nu se întâmplă, în cazul baloților de obiecte identificate în depozite.

“Urmând trasabilitatea acestor importuri, echipele de control au ajuns la Satu Mare, unde au fost depistate sute de tone de astfel de baloți, cărora urma să li se schimbe destinația.

La acțiunile de la București și la cele extinse din țara, participă, alături de comisarii ANPC și reprezentanți ai Gărzii de Mediu și ai Inspectoratului General al Poliției”, a mai precizat sursa citată.

ANPC a adăugat că acțiunea de control este în desfășurare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!