30 C
București
joi, septembrie 21, 2023

Retail – Art Agri, o firmă din Dolj, a cumpărat un teren agricol de 43 de hectare în judeţul Olt cu 15.000 de euro/hectar, dublu faţă de media pieţei româneşti – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

La mijlocul lunii septembrie, Art Agri, companie deţinută de Cristina Coveianu (60%) şi Claudiu Ionuţ Ionescu (40%), a cumpărat un teren agricol de 43 de hectare situat în extravilanul localităţii Bobiceşti din judeţul Olt cu 3,2 milioane de lei de la Ariana-Ruxandra-Ralu Nicodim, arată datele de pe site-ul Ministerului Agriculturii, care avizează şi publică tranzacţiile de peste 30 de hectare.

La mijlocul lunii septembrie, Art Agri, companie deţinută de Cristina Coveianu (60%) şi Claudiu Ionuţ Ionescu (40%), a cumpărat un teren agricol de 43 de hectare situat în extravilanul localităţii Bobiceşti din judeţul Olt cu 3,2 milioane de lei de la Ariana-Ruxandra-Ralu Nicodim, arată datele de pe site-ul Ministerului Agriculturii, care avizează şi publică tranzacţiile de peste 30 de hectare. Preţul mediu a fost de peste 74.000 de lei/hectar (circa 15.000) euro, dublu faţă de media pieţei din România, care este de 7.163 euro/hectar, conform datelor de la Eurostat, biroul european de statistică. 

Art Agri este o companie cu sediul în localitatea Pieleşti din judeţul Dolj înfiinţată în 2016, care a avut o cifră de afaceri de 1,5 milioane de lei anul trecut, dublu faţă de anul anterior, şi un profit net de 960.000 de lei, de şase ori mai mare decât în anul anterior, rezultate obţinute cu 4 angajaţi din cultivarea cerealelor, arată datele Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor. 

ZF a contactat reprezentanţii companiei pentru a oferi detalii despre această tranzacţie, însă nu au răspuns până la închiderea ediţiei. O explicaţie care ar justifica valoarea tranzacţiei ar putea fi buna poziţionare a terenului sau certificarea ecologică a acestuia, dar fiind că recent grupul Maxagro din judeţul Timiş a cumpărat o fermă de 1.800 de hectare, cu terenul certificat bio, pentru care a plătit circa 25 de milioane de euro, adică aproape 14.000 de euro/hectar. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!