1.4 C
București
luni, ianuarie 17, 2022

Retail – Auchan reia atacul pentru cumpărarea Carrefour – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Grupul francez Auchan analizează posibilitatea de a lansa o nouă ofertă de preluare a rivalului Carrefour, au declarat pentru Bloomberg două surse din apropierea acestui dosar... Potrivit acestora, Auchan ar fi reluat demersurile pentru o eventuală tranzacție cu Carrefour, după ce negocierile anterioare au eșuat în toamna anului trecut... Miercuri, acțiunile Carrefour s-au apreciat cu până la 6,6%, ceea ce conferă companiei o valoare de piață de aproximativ 13,5 miliarde de euro.O eventuală combinare cu Carrefour ar permite familei Mulliez care a înființat Auchan să dea naștere celui mai mare grup de distribuție din Franța și să își consolideze poziția în fața rivalilor cu prețuri reduse din Germania...

Grupul francez Auchan analizează posibilitatea de a lansa o nouă ofertă de preluare a rivalului Carrefour, au declarat pentru Bloomberg două surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit acestora, Auchan ar fi reluat demersurile pentru o eventuală tranzacție cu Carrefour, după ce negocierile anterioare au eșuat în toamna anului trecut. În acest sens, Auchan a purtat discuții cu mai multe firme de private equity cu privire la o posibilă alianță în vederea unei oferte. Sursele au subliniat însă că discuțiile sunt în derulare și nu există nicio certitudine că va fi lansată o ofertă, arată Agerpres.

Acțiunile Carrefour au crescut miercuri pentru a opta ședință consecutiv, acesta fiind cea mai îndelungată perioadă de creștere înregistrată de titlurile Carrefour în ultimii patru ani. Miercuri, acțiunile Carrefour s-au apreciat cu până la 6,6%, ceea ce conferă companiei o valoare de piață de aproximativ 13,5 miliarde de euro.

O eventuală combinare cu Carrefour ar permite familei Mulliez care a înființat Auchan să dea naștere celui mai mare grup de distribuție din Franța și să își consolideze poziția în fața rivalilor cu prețuri reduse din Germania. Însă orice tranzacție va avea nevoie de sprijinul acționarilor principali de la Carrefour, familia Moulin și magnatul brazilian Abilio Diniz.

În octombrie a fost anunțat că retailerul Carrefour a decis să renunțe la o posibilă fuziune cu Auchan, după ce cei doi retaileri francezi au purtat discuții exploratorii în ultimele luni.

Decizia a fost luată  de comitetul strategic al Carrefour, la recomandarea directorului general Alexandre Bompard, care a considerat că o astfel de tranzacție ar fi prea complicată.

Carrefour a anunțat în iunie că a început să analizeze diferite posibile consolidări, vânzări sau unificări ale filialelor din străinătate, dar că nu a luat nicio decizie referitoare la vânzarea unor active.

În ianuarie, compania canadiană Alimentation Couche-Tard a renunțat la o ofertă de 16,2 miliarde de euro pentru Carrefour, după ce guvernul francez s-a opus acordului, citând îngrijorări legate de securitatea alimentară.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!