5.9 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022

Retail – Aurel Onigaş, Pombis, producătorul sucurilor Alma: „Acum că a crescut salariul minim în agricultură şi industria alimentară trebuie să dăm 18 lei/oră unui zilier şi el produce de 5 lei/oră” – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Creşterea salariului minim la 3.000 brut/lună pentru angajaţii din agricultură şi industria alimentară este o măsură bună pentru sectoarele de profil, consideră Aurel Onigaş, proprietarul companiei Pombis, care are peste 200 de hectare cu meri, pruni şi cireşi în judeţul Bistriţa-Năsăud şi produce brandul de sucuri Alma. Însă, creşterea costului cu zilierii, îngreunează activitatea companiilor

Creşterea salariului minim la 3.000 brut/lună pentru angajaţii din agricultură şi industria alimentară este o măsură bună pentru sectoarele de profil, consideră Aurel Onigaş, proprietarul companiei Pombis, care are peste 200 de hectare cu meri, pruni şi cireşi în judeţul Bistriţa-Năsăud şi produce brandul de sucuri Alma. Însă, creşterea costului cu zilierii, îngreunează activitatea companiilor şi conduce la reducerea investiţiilor din business. „Acum că a crescut salariul minim în agricultură şi industria alimentară trebuie să dăm 18 lei/oră unui zilier şi el produce de 5 lei/oră. Costul cu forţa de muncă pentru cules în sezon este foarte mare. Dacă eu îi dau 150 de lei/zi unui om în mână, mă costă 250 de lei în acea zi, pentru că 100 de lei sunt taxă la stat. 35% din bani sunt taxă la stat, mai mare decât în alte state europene. Pentru angaţi este bună măsura cu 3.000 lei/lună salariu brut, dar pentru ei primim facilităţi fiscale, iar pentru zilieri nu primim”, a spus Aurel Onigaş. Astfel, el susţine că forţa de muncă scumpă duce la investiţii mai mici pe care le fac antreprenorii.

Ministerul de Finanţe a publicat luni seară proiectul de lege pentru modificarea Codului Fiscal. Mai multe taxe şi impozite cresc şi unele facilităţi fiscale din sectorul construcţiilor şi sectorul agricol vor fi eliminate. Puteţi citi articolul complet aici. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!