11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Retail – „Avem un obicei foarte prost de a raporta date haotic, fără să luăm în serios ţintele impuse de Uniunea Europeană“ – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ „În Bucureşti, constatăm că în anul 2023 creşte foarte mult cantitatea de deşeuri care merge strict la depozitare“, a spus Bogdan Constantinescu, director general la Brai Cata.

„În Bucureşti, constatăm că în anul 2023 creşte foarte mult cantitatea de deşeuri care merge strict la depozitare.

Brai Cata, companie deţinută de Constantin Petrescu, activează în domeniul managementului integrat al deşeurilor din anul 2000, când a fost fondată prin asocierea unor antreprenori români şi italieni.

♦ „În Bucureşti, constatăm că în anul 2023 creşte foarte mult cantitatea de deşeuri care merge strict la depozitare“, a spus Bogdan Constantinescu, director general la Brai Cata. România nu are o centralizare clară a datelor referitoare la colectarea şi reciclarea deşeurilor, iar informaţiile transmise către birourile de statistică sunt confuze şi neconcordante. „Avem un obicei foarte prost de a raporta date haotic, fără să luăm în serios ţintele impuse de Uniunea Europeană. Un exemplu este modul în care s-au raportat ţintele de valorificare şi reciclare la ambalaje. Vedem că există trei tipuri de raportări: una la Eurostat, una la ANPM (Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului) şi una la INS. Toate sunt diferite, undeva este o greşeală“, a spus Bogdan Constantinescu, director general la Brai Cata, firmă care activează în managementul integrat al de­şeu­rilor, în cadrul videoconferinţei ZF/Raiffeisen Bank „Soluţii pentru colectare şi reciclare“. El a adăugat că legislaţia există, însă nu este aplicată corect şi la timp, iar datele nu sunt centralizate astfel încât să fie relevante. „În Bucureşti, constatăm că în anul 2023 creşte foarte mult cantitatea de deşeuri care merge strict la depozitare. În prima jumătate a anului, practic toţi operatorii de salubritate merg la depozitare cu toată cantitatea de deşeuri umedă fără ca aceasta să mai treacă prin tratare, proces care era făcut în trecut de operatorii privaţi.“ Brai Cata, companie deţinută de Constantin Petrescu, activează în domeniul managementului integrat al deşeurilor din anul 2000, când a fost fondată prin asocierea unor antreprenori români şi italieni. Doi ani mai târziu, compania a intrat pe piaţa de salubrizare din municipiul Brăila, iar în 2016 şi-a extins activitatea în mai multe localităţi din judeţele Brăila, Vâlcea, Gorj şi Prahova. Anii următori au adus expansiunea şi în alte judeţe din ţară, dar şi în Bucureşti. Compania a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 110 milioane de lei, în creştere cu 3% faţă de anul precedent, potrivit infor­maţiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Pentru Brai Cata lucrează, la nivel naţional, aproape 900 de angajaţi.  

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!