3.7 C
București
duminică, decembrie 8, 2024

Retail – Berea în loc de vin este un chin pentru podgoriile Franţei. Viticultorii sunt plătiţi de stat ca să-şi distrugă viile şi să înceapă alte afaceri – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Viticultorii din prestigioasa regiune vinicolă Bordeaux urmează să dezră dăcineze mii de hectare de podgorii deoarece schimbarea obiceiurilor de consum ale populaţiei şi arşiţa au lovit una dintre bijuteriile coroanei agricole franceze.

Acest lucru a redus preţurile până la punctul în care pentru mulţi vi ni ficatori distrugerea podgoriilor şi obţinerea de despăgubiri sunt o opţi une mai bună decât a continua să pro ducă vin...

Guvernul francez plă nu ieş te să cheltuiască milioane de euro pen tru a-i ajuta pe producătorii de vin să-şi cureţe pământurile de viţa-de-vie.

Chiar şi nectarul zeilor este ameninţat de schimbările climatice şi de slăbiciunea consumatorului pen­tru berea artizanală, scrie Politico. Viticultorii din prestigioasa regiune vinicolă Bordeaux urmează să dezră­dăcineze mii de hectare de podgorii deoarece schimbarea obiceiurilor de consum ale populaţiei şi arşiţa au lovit una dintre bijuteriile coroanei agricole franceze. Având în vedere statutul emble­matic al Bordeaux-ului în istorie, cultură şi în mintea publicului, acest lucru ar putea părea surprinzător. Cu toate acestea, o combinaţie de factori – inclusiv scăderea consumului de vin roşu, reducerea cererii din China şi dificultăţi în producerea vinului într-un mediu din ce în ce mai cald – alterează în mod izbitor producţia de vin în Franţa.
Consumul de vin roşu a scăzut semnificativ în ultimele decenii, de­oa­rece băutorii francezi apelează la alte licori mai răcoritoare, cum ar fi berea. În timp ce sticlele de Bor­deaux de ultimă generaţie, cum ar fi Grand Cru, găsesc încă cu uşurinţă cumpărători, cererea pentru vinuri roşii de masă mai ieftine a scăzut.

Acest lucru a redus preţurile până la punctul în care pentru mulţi vi­ni­ficatori distrugerea podgoriilor şi obţinerea de despăgubiri sunt o opţi­une mai bună decât a continua să pro­ducă vin. Guvernul francez plă­nu­ieş­te să cheltuiască milioane de euro pen­tru a-i ajuta pe producătorii de vin să-şi cureţe pământurile de viţa-de-vie. Programul de dezrădăcinare, a­nun­ţat la începutul acestui an, îşi pro­pune să reducă producţia, permiţând în acelaşi timp viticultorilor să reuti­lizeze terenul pentru alte activităţi. Acesta va fi implementat în toamnă, vinificatorii urmând să primească compensaţii la sfârşitul acestui an. Fondurile publice vor fi folosite pentru a transforma vinul nevândut în alcool industrial pentru parfumuri sau dezinfectanţi pentru mâini. Au­to­rităţile franceze oferă despăgubiri în jur de 6.000 de euro pentru fiecare hectar dezrădăcinat. Aproape 1.000 de cereri preliminare au fost deja de­puse pentru accesarea programului în departamentul Gironde din sud-vestul Franţei, unde este produs emblematicul vin Bordeaux. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!