1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Retail – Business sportiv. România este pe ultimul loc în UE la accesibilitatea unei diete sănătoase – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Un procent de 8,8% dintre români nu îşi permit să mănânce sănătos, fiind cel mai mare nivel înregistrat în statele membre ale Uniunii Europene, arată un raport publicat de Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite...

Dacă totalul costurilor pentru o dietă sănătoasă depăşeşte 52% din venitul mediu al unei locuinţe, atunci înseamnă că oamenii nu îşi pot permite o hrană sănătoasă, care să le aducă toţi nutrienţii necesari...

Deja la nivel global de la un an la altul, în perioada 2019-2020, numărul oamenilor care nu îşi permit o dietă sănătoasă a crescut cu 3,8%.

Un procent de 8,8% dintre români nu îşi permit să mănânce sănătos, fiind cel mai mare nivel înregistrat în statele membre ale Uniunii Europene, arată un raport publicat de Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite. Accesibilitatea unei alimentaţii sănătoase măsoară costul mediu al unei diete raportat la venit. Dacă totalul costurilor pentru o dietă sănătoasă depăşeşte 52% din venitul mediu al unei locuinţe, atunci înseamnă că oamenii nu îşi pot permite o hrană sănătoasă, care să le aducă toţi nutrienţii necesari, potrivit specialiştilor. Dieta joacă un rol important în relaţie cu sportul şi cu un stil de viaţă sănătos, în contextul unei creşteri a ratei obezităţii inclusiv la copii. Dacă măririle de preţuri la mâncare nu sunt corelate cu creşteri ale venitului, procentul oamenilor care nu îşi permit o hrană sănătoasă va creşte. Deja la nivel global de la un an la altul, în perioada 2019-2020, numărul oamenilor care nu îşi permit o dietă sănătoasă a crescut cu 3,8%. În România, procentul oamenilor care nu pot avea o dietă sănătoasă a fost în 2020 de 8,8%, în creştere faţă de 8,3% cu un an în urmă. Doar în Bulgaria procentul este similar cu cel din România, fiind de 8,5% în 2020. În rest, alte state europene reuşesc să menţină sub 4% acest nivel. În Croaţia procentul este de 3,8%, în Grecia de 3,2%, iar 2,9% din italieni au probleme în a-şi permite o dietă sănătoasă. La polul opus, Finlanda, Franţa, Irlanda, Luxemburg înregistrează procente de 0,1% din populaţie care nu îşi permite o dietă sănătoasă.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!