2.2 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Retail – Carrefour retrage peste 12 tone portocale cu reziduuri de… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Carrefour a anunțat că retrage de la vânzare peste 12 tone de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă, distribuite de un furnizor care a menționat eronat pe etichetă că portocalele provin din Grecia... Vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea, susține că în această situație de schimbare a originii produselor există o suspiciune de fraudă... Anunțul Carrefour România de retragere a produselor a fost publicat pe site-ul ANSVSA, retailerul precizând că a fost primită o notificare din partea furnizorului Andros Stil SRL, iar motivul este depășirea valorilor admise de reziduuri de pesticide (Lambda-Cyhalothrin... Carrefour mai precizează că portocalele au fost comercializate în perioada: 23.12.2021 - 05.01.2022, iar originea produsului a fost menționată eronat pe etichetă de către furnizorul Andros Stil SRL ca fiind Grecia...

Carrefour a anunțat că retrage de la vânzare peste 12 tone de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă, distribuite de un furnizor care a menționat eronat pe etichetă că portocalele provin din Grecia, deși sunt din Egipt. Vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea, susține că în această situație de schimbare a originii produselor există o suspiciune de fraudă.

Anunțul Carrefour România de retragere a produselor a fost publicat pe site-ul ANSVSA, retailerul precizând că a fost primită o notificare din partea furnizorului Andros Stil SRL, iar motivul este depășirea valorilor admise de reziduuri de pesticide (Lambda-Cyhalothrin, Chlorpirifos).

Carrefour mai precizează că portocalele au fost comercializate în perioada: 23.12.2021 – 05.01.2022, iar originea produsului a fost menționată eronat pe etichetă de către furnizorul Andros Stil SRL ca fiind Grecia, produsul fiind din Egipt. Detaliile despre produs sunt: “portocale calibru 4-5, Origine: Egipt, EAN: 2908513000000, Lot: 63585”.

“Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 23.12.2021- 05.01.2022 să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.
Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create! Pentru informații suplimentare, puteți contacta Carrefour România S.A.: clienti@carrefour.com”, menționează retailerul.

Vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Mihai Ponea, a declarat,, pentru Agerpres, că în această situație de schimbare a originii produselor există o suspiciune de fraudă, iar dacă se va constata acest lucru, după finalizarea anchetei, vor fi informate și organele abilitate.

“Dintr-un lot de 20 de tone de portocale au fost vândute 12,4 tone către un depozit și diferența către alte două județe, Dâmbovița și Ilfov, iar aceste 12,4 tone s-au dus la Carrefour.

Cei de la depozitul care a făcut distribuția către supermarketuri spun că din eroare umană, când s-a făcut sortarea, deși ele erau în cutii de Egipt, le-au schimbat în cutii de Grecia și cu etichete de Grecia.

Ele sunt origine Egipt, dar s-au pus la raft cu origine Grecia și acum și-au dat seama că a fost o eroare umană. Eu suspicionez că este cu intenție flagrantă de a schimba originea. Susțin că este o suspiciune de fraudă. Ancheta este încă în derulare, dar dacă constatăm că este o fraudă vom informa și organele abilitate.

Nu tolerăm astfel de practici frauduloase care pun în pericol sănătatea publică și dezinformează consumatorii”, a declarat vicepreședintele ANSVSA.
 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!