20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Retail – Ce riscă Haier pentru că dă afară 400 de oamenii de la fabrica din Prahova, ridicată cu ajutor de stat? Ministerul de Finanţe: „Ministerul Finanţelor nu are temei legal de a sancţiona societatea pentru concedieri (…)“. – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Grupul chinez Haier a anunţat recent disponibilizarea a 40% din personalul unităţii de producţie din Prahova, adică 400 de persoane, invocând condiţiile dificile din piaţă.

Fabrica are mai puţin de trei ani de funcţionare şi a fost realizată cu sprijinul statului român, care i-a oferit un ajutor de stat de 120 mil.

807/2014, cu modificările şi comple tările ulterioare, nu prevede obligativitatea creării şi/sau menţinerii unui anumit număr de locuri de muncă de către întreprinderile beneficiare de ajutor de stat“, spun reprezentanţii Ministerului de Finanţe.

Grupul chinez Haier a anunţat recent disponibilizarea a 40% din personalul unităţii de producţie din Prahova, adică 400 de persoane, invocând condiţiile dificile din piaţă. Fabrica are mai puţin de trei ani de funcţionare şi a fost realizată cu sprijinul statului român, care i-a oferit un ajutor de stat de 120 mil. lei, adică o treime din suma totală necesară investiţiei.

În acest context, ZF a întrebat Ministerul Finanţelor care sunt consecinţele (dacă ele există) pentru aceste disponibilizări în masă.

În cazul ajutoarelor de stat, autorităţile monitori­zează timp de cinci ani ca parametrii asumaţi de beneficiari să fie respectaţi. Ce înseamnă asta în cazul Haier? „H.G. nr. 807/2014, cu modificările şi comple­tările ulterioare, nu prevede obligativitatea creării şi/sau menţinerii unui anumit număr de locuri de muncă de către întreprinderile beneficiare de ajutor de stat“, spun reprezentanţii Ministerului de Finanţe.

„Ca urmare, Ministerul Finanţelor nu are temei legal de a sancţiona societatea pentru concedierile pe care le efectuează pe parcursul perioadei de menţinere a investiţiei“

Mai exact, deşi Haier se află în perioada de monitorizare de către statul român şi deşi a dat afară 400 din cei 1.000 de salariaţi, nu există consecinţe.

Care sunt atunci motivele monitorizării şi când ia statul măsuri?

 


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!