33.2 C
București
marți, iulie 5, 2022

Retail – Ce se întâmplă cu fabrica de zahăr Tereos de la Luduş? Ministerul Agriculturii: suntem în discuţii cu reprezentanţii Tereos pentru salvarea fabricii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Fabrica de la Luduş are peste şase decenii pe piaţă şi producea aproximativ 65.000 de tone de zahăr, ambalat la 1kg, melasă, borhot umed şi brichetat sau uscat la saci de 50 kg.

În contextul închiderii, peste 150 de persoane ar fi rămas fără loc de muncă şi peste 300 de cultivatori de sfeclă de zahăr fără contracte.

Preţul de vânzare al fabricii este de circa 70 de milioane de euro, conform surselor ZF. Reprezentanţii Ministerului Agriculturii poartă în continuare discuţii cu reprezentanţii fabricii de zahăr din oraşul Luduş (jud. Mureş), deţinută de grupul francez Tereos, care a anunţat la începutul acestui an că doreşte să o închidă, pentru a putea rămâne în continuare activă.
“Suntem în discuţii cu reprezentanţii Tereos pentru salvarea fabricii”, au spus reprezentaţii Ministerului Agriculturii, contactaţi de ZF. Negocierile oficiale au pornit în urmă cu două săptămâni, când Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, s-a întâlnit cu managementul companiei Tereos România privind negocierile pentru menţinerea activităţii fabricii de zahăr de la Luduş, continuarea activităţii de cultivare a sfeclei de zahăr în zonă şi, implicit, păstrarea locurilor de muncă ale salariaţilor din fabrică.

“Acum fabrica se închide, pentru că oricum nu avea activitate în afara sezonului, dar ştiu că încă sunt negocieri între Ministerul Agriculturii şi fermieri şi reprezentanţii companiei pentru a cumpăra fabrica. Aşteptăm rezultatul”, a spus Cristian Moldovan, primarul oraşului Luduş.Anterior el afirma pentru ZF că a discutat cu actualul director al fabricii şi i-a spus că voiau să vândă, dar nu au găsit cumpărător. Chesnoiu preciza, de asemenea, după primele negocieri că s-au desprins câteva soluţii posibile pentru menţinerea activităţii acestei unităţi de producţie, fie că este vorba despre preluarea fabricii de către fermierii din zonă, fie de o asociere între fermieri şi  investitori privaţi sau de o asociere în format public privat, prin oferirea de către statul român a unor garanţii. Astfel, ministrul s-a întâlnit ulterior discuţiilor cu reprezentanţii fabricii de la Luduş şi cu reprezentanţi ai Asociaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr ”Beta Luduş” şi ai Federaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România. Fabrica de la Luduş are peste şase decenii pe piaţă şi producea aproximativ 65.000 de tone de zahăr, ambalat la 1kg, melasă, borhot umed şi brichetat sau uscat la saci de 50 kg. În contextul închiderii, peste 150 de persoane ar fi rămas fără loc de muncă şi peste 300 de cultivatori de sfeclă de zahăr fără contracte. Preţul de vânzare al fabricii este de circa 70 de milioane de euro, conform surselor ZF.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!