5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Retail – Ce se va întâmpla pe piaţa imobiliară de retail. 2022 aduce zece noi centre comerciale şi două extinderi de malluri – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Piaţa imobiliară de retail a înregistrat livrări limitate în 2021, cel puţin prin comparaţie cu anul de glorie 2019, întrucât contextul pandemiei a declanşat întârzieri în procesul de construcţie a mallurilor şi parcurilor comerciale... ... Dintre cele 10 noi centre comerciale ce vor fi inaugurate în acest an, şase sunt parcuri de retail construite în oraşe mai mici precum Giurgiu, Turda sau Vaslui.„Pentru 2022, dezvoltatorii au anunţat că au în plan să livreze proiecte noi de retail - centre comerciale şi parcuri de retail - cu o suprafaţă totală de peste 100.000 mp“, spune Vlad Săftoiu...

Piaţa imobiliară de retail a înregistrat livrări limitate în 2021, cel puţin prin comparaţie cu anul de glorie 2019, întrucât contextul pandemiei a declanşat întârzieri în procesul de construcţie a mallurilor şi parcurilor comerciale. De asemenea, preţurile materialelor de construcţii au crescut vertiginos în ultimele şase luni, ceea ce a dus la o încetinire a dezvoltărilor de retail planificate. Chiar şi aşa, anul trecut au fost inaugurate scheme de retail cu o suprafaţă totală de peste 100.000 mp. Mai mult, această valoare va fi depăşită în 2022, potrivit datelor existente. Zece noi centre comerciale şi două extinderi de malluri urmează a fi inaugurate în acest an.

Dintre cele 10 noi centre comerciale ce vor fi inaugurate în acest an, şase sunt parcuri de retail construite în oraşe mai mici precum Giurgiu, Turda sau Vaslui.

„Pentru 2022, dezvoltatorii au anunţat că au în plan să livreze proiecte noi de retail – centre comerciale şi parcuri de retail – cu o suprafaţă totală de peste 100.000 mp“, spune Vlad Săftoiu, research analyst în cadrul companiei de cercetare de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

„Evoluţia este alimentată de apetitul dezvoltatorilor pentru investiţiile în parcuri de retail, în oraşe de sub 100.000 de locuitori. Acest tip de proiect a câştigat teren deoarece consumatorii preferă să îşi efectueze cumpărăturile în formate cu acces facil şi rapid. Rezultatele parcurilor de retail în perioada pandemiei au fost mai bune comparativ cu alte tipuri de proiecte de retail modern“, mai spune el.

Pe lângă noi proiecte, în acest an au loc şi inaugurările a două extinderi ale unor centre comerciale deja existente. În Bucureşti, anul 2022 va aduce o extindere a Colosseum Mall, iar în Craiova – pe lângă demararea Promenada Mall de către NEPI-Rockcastle – cei de la Catinvest vor deschide noua aripă a mallului Electroputere.

În ceea ce priveşte faza a doua a Colosseum Mall, este vorba de o galerie comercială de 54.500 de metri pătraţi, care va fi gata în 2022, după ce a fost amânată de pandemie. Centrul comercial este situat în partea de nord-vest a oraşului, în apropiere de Chitila.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!