1.7 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

Retail – Cine sunt liderii comerţului alimentar în ţările din regiune: Lidl a ajuns numărul unu în toate statele mai puţin Polonia – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Pe lângă Lidl şi Kaufland, o altă constantă în clasamentul celor două state e grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care local are Mega Image (poziţia a cincea), iar în Cehia are Albert (3).

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către doar în limita a 250 de semne.

Discounterul german Lidl e liderul comerţului alimentar în Cehia, România, Ungaria şi Slovacia.

Singura piaţă unde nemţii nu au reuşit să se impună este Polonia, unde portughezii de la Jeronimo Martins conduc detaşat cu afaceri cât aproape tot comerţul modern românesc. Piaţa din Polonia este sigura unde în top cinci se găsesc branduri mai degrabă locale, excepţie făcând Lidl, care ocupă locul doi.

Spre comparaţie, piaţa din România este dominată de reţele străine, de grupuri internaţionale, singura excepţie fiind Profi, un brand local care are în spate un fond de investiţii cu sediul în Polonia.

Ca piaţă de retail alimentar şi mai ales ca lideri ai acestei pieţe, România se aseamănă cel mai mult cu Cehia, o ţară cu o populaţie de circa două ori mai mică. Şi afacerile celor cinci jucători-lider sunt apropiate, şi fiecare în parte, şi per total. Pe lângă Lidl şi Kaufland, o altă constantă în clasamentul celor două state e grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care local are Mega Image (poziţia a cincea), iar în Cehia are Albert (3).

Există însă şi o diferenţă şi anume prezenţa Tesco în clasament şi pe piaţă. Lanţul britanic Tesco este singurul nume mare internaţional care nu e în România, deşi a pătruns în ţările din Europa Centrală şi de Est.
 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!