2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Retail – Clotilde Armand cere ANAF să confiște bani de la unele restaurante – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand anunță că a sesizat Agenția Națională de Administrare Fiscală să confiște de la un restaurant din parcul bucureștean Herăstrău aproximativ 1 milion de euro, bani obținuți ilegal după ce administratorii ar fi ignorat dispozițiile de suspendare a activității date de Poliția Locală...

”Ce facem la Sectorul 1 este o premieră în România: încasările teraselor, restaurantelor, cluburilor și barurilor, care aleg să rămână deschise pentru clienți până la data autorizării, după ce poliția locală le-a suspendat activitatea, vor fi confiscate și virate la bugetul de stat.

Am mai sesizat ANAF-ul cu alte două astfel de cazuri, un restaurant și un bar situate în zona centrală, iar suma totală care urmează să fie confiscată de la cele trei unități de alimentați publică este de aproximativ 8 milioane lei”...

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand anunță că a sesizat Agenția Națională de Administrare Fiscală să confiște de la un restaurant din parcul bucureștean Herăstrău aproximativ 1 milion de euro, bani obținuți ilegal după ce administratorii ar fi ignorat dispozițiile de suspendare a activității date de Poliția Locală. Ea precizează că la acest moment sunt în evidențe 10 unități în această situație.

”Ce facem la Sectorul 1 este o premieră în România: încasările teraselor, restaurantelor, cluburilor și barurilor, care aleg să rămână deschise pentru clienți până la data autorizării, după ce poliția locală le-a suspendat activitatea, vor fi confiscate și virate la bugetul de stat. Am mai sesizat ANAF-ul cu alte două astfel de cazuri, un restaurant și un bar situate în zona centrală, iar suma totală care urmează să fie confiscată de la cele trei unități de alimentați publică este de aproximativ 8 milioane lei”, a anunțat edilul.

Ea precizează că este vorba despre o prevedere legală pe care primarii din întreaga țară o au la dispoziție, dar pe care nu o aplică din diverse motive: “Desfășurarea oricărui exercițiu comercial în perioada suspendării activității comerciale se sancționează cu amendă, iar veniturile realizate ilicit în perioada dintre data suspendării activității comerciale și momentul constatării contravenției se confiscă și se fac venit la bugetul de stat” (OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață).

Conform lui Clotilde Armand, în acest moment, în evidențele Poliției Locale sunt aproximativ 10 unități, dintre care 5 în incinta Parcului Herăstrău, zonă pentru care există frecvent sesizări privind tulburarea liniștii publice, care funcționează în continuare, deși au activitatea suspendată.

”Vom aplica aceeași procedură de sesizare a ANAF și în cazul acestora, fără nicio discriminare! Tot ce au încasat în această perioadă sunt venituri ilicite care trebuie să ajungă la bugetul de stat. Tocmai că este ceva nou, am analizat în ultima perioadă această situație, și am stabilit o procedură de lucru împreună cu reprezentanții Poliției Locale, dar și ai altor instituții ale statului, pentru a pune în aplicare legea. Încurajăm activitățile comerciale desfășurate în cadrul legal, reglementat, dar cei care au impresia că regulile sunt pentru alții și ei nu pot fi atinși să știe că nu vom mai permite activități ilegale care ar putea dăuna cetățenilor din Sectorul 1”, conchide primarul.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!