-0.1 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Retail – Comercianţii trebuie să îşi conecteze casele de marcat la sistemul ANAF până pe 30 noiembrie: de luna următoare ar trebui să se vadă o îmbunătăţire a încasărilor veniturilor din TVA. Dintr-un total de 650.000 de case de marcat din România, mai mult de 400.000 sunt deja conectate la sistemul ANAF – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... ♦ Velin Ganev, Danubius Exim, furnizor de case de marcat: „Deja se poate vedea o creştere a încasărilor din TVA datorită conectării caselor de marcat.“ Comercianţii mai au timp până la 30 noiembrie pentru conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare al ANAF... Velin Ganev, director executiv al Danubius Exim, importator şi distribuitor al brandului de case de marcat Datecs din Bulgaria, crede că de luna viitoare ar trebui să se vadă o creştere a încasărilor veniturilor din TVA datorită conectării caselor de marcat la sistemul ANAF... „Toate casele de marcat care au fost vândute în 2018 au trecut peste acest proces de reinstalarea a softului care a fost instalat pentru omologare, deci nu trebuie să îşi schimbe casele de marcat.“ Ce trebuie să ştie comercianţii despre conectarea caselor de marcat la sistemul ANAF: ► Firmele mici şi mijlocii trebuie să îşi conecteze casele de marcat la sistemul ANAF până pe 30 noiembrie 2021..

♦ Velin Ganev, Danubius Exim, furnizor de case de marcat: „Deja se poate vedea o creştere a încasărilor din TVA datorită conectării caselor de marcat.“

Comercianţii mai au timp până la 30 no­iembrie pentru conec­ta­rea aparatelor de marcat elec­tronice fiscale la sistemul in­for­matic naţional de supra­ve­ghere şi monito­ri­za­re al ANAF. Velin Ganev, direc­tor exe­cu­tiv al Danubius Exim, importator şi dis­tribuitor al brandului de case de marcat Datecs din Bul­­garia, crede că de luna vi­itoa­re ar tre­bui să se vadă o creştere a înca­să­rilor veniturilor din TVA datorită co­nec­tării case­lor de marcat la sistemul ANAF.

„Eu, personal, cred că deja se poate ve­dea o creş­tere a încasărilor la TVA dato­rită co­nectării case­lor de mar­cat. Numărul celor co­nectaţi este sem­ni­ficativ la ora ac­tuală, deci din luna ur­mă­toare ar trebui să se vadă o îmbu­nă­tă­ţire din punc­tul ăsta de ve­dere“, a decla­rat Velin Ganev în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Dintr-un total de 650.000 de case de mar­cat din România, din câte am înţeles de la ANAF, mai mult de 400.000 sunt deja co­nec­tate, ceea ce înseamnă conec­tări de peste 60%. Şi la noi sunt conectate tot cam atât, peste 60%. În momentul de faţă, peste tot în te­ritoriu există chiar cozi pentru că s-a aştep­tat în ultimă clipă co­nectarea. Nu ne ajută nici faptul că săptă­mâ­na viitoare s-a făcut acea punte cu 1 de­cembrie, aşa că majori­ta­tea nu se vor lega până pe 30 pentru că există şi concediile respective“, a adăugat Ganev.

ANAF a anunţat că termenul de 30 no­iembrie nu va fi prelungit, iar cei care nu se con­formează riscă o amendă de până la 10.000 de lei. Comercianţii nu au fost nevoiţi să cumpere alte case de marcat pentru a se pu­tea conecta la sistemul ANAF, mai spune Velin Ganev.

„Toate casele de marcat care au fost vândute în 2018 au trecut peste acest proces de reinstalarea a softului care a fost instalat pentru omologare, deci nu trebuie să îşi schimbe casele de marcat.“

 

Ce trebuie să ştie comercianţii despre conectarea caselor de marcat la sistemul ANAF:

► Firmele mici şi mijlocii trebuie să îşi conecteze casele de marcat la sistemul ANAF până pe 30 noiembrie 2021.

► ANAF a subliniat că termenul de 30 noiembrie nu va mai fi amânat.

► Companiile care nu respectă termenul impus de ANAF riscă o amendă de la 8.000 la 10.000 de lei.

► ANAF a anunţat că va urmări inclusiv perioada de emitere a unui bon fiscal.

► Comercianţii va trebui să mai depună declaraţii la ANAF doar în cazul în care nu folosesc casa de marcat pe parcursul unei luni.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!