15.4 C
București
vineri, mai 20, 2022

Retail – Comisia Europeană vrea să îi forțeze pe producători să facă bunuri de consum mai sustenabile – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Comisia Europeană a prezentat și o nouă strategie prin care textilele să devină mai durabile, reparabile, reutilizabile și reciclabile, să se combată moda de consum, deșeurile de textile și distrugerea textilelor nevândute și să se asigure faptul că producția lor se desfășoară cu respectarea deplină a drepturilor sociale.

Prelungirea duratei de viață a telefoanelor pe care le utilizăm, a hainelor pe care le purtăm și a multor alte produse vor duce la economii pentru consumatorii europeni.

Și, la sfârșitul ciclului lor de viață, produsele nu vor fi o sursă de poluare, ci de noi materiale pentru economie, reducând, astfel, dependența întreprinderilor europene de importuri", a declarat comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevicius.

Smartphone-urile și hainele vor trebui să devină mai durabile și mai ușor de reparat conform noilor norme de sustenabilitate propuse de Comisia Europeană, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Comisia Europeană a propus noi norme prin care aproape toate bunurile fizice de pe piața UE să devină mai ecologice, circulare și eficiente din punct de vedere energetic pe parcursul întregului lor ciclu de viață, de la faza de proiectare până la utilizarea zilnică, schimbarea destinației și sfârșitul ciclului de viață, scrie Agerpres.

Comisia Europeană a prezentat și o nouă strategie prin care textilele să devină mai durabile, reparabile, reutilizabile și reciclabile, să se combată moda de consum, deșeurile de textile și distrugerea textilelor nevândute și să se asigure faptul că producția lor se desfășoară cu respectarea deplină a drepturilor sociale.

O a treia propunere urmărește să stimuleze piața internă pentru produsele pentru construcții și să asigure adecvarea cadrului de reglementare existent pentru a se putea concretiza obiectivele în materie de sustenabilitate și climă în ceea ce privește mediul construit.

De asemenea, pachetul include o propunere privind noi norme pentru capacitarea consumatorilor în cadrul tranziției verzi, astfel încât consumatorii să fie mai bine informați cu privire la durabilitatea din punctul de vedere al mediului a produselor și să fie protejați mai bine împotriva dezinformării ecologice.

“Propunerile noastre privind economia circulară dau startul unei ere în care produsele vor fi concepute de așa manieră încât să aducă beneficii tuturor, să respecte limitele planetei noastre și să protejeze mediul. Prelungirea duratei de viață a telefoanelor pe care le utilizăm, a hainelor pe care le purtăm și a multor alte produse vor duce la economii pentru consumatorii europeni. Și, la sfârșitul ciclului lor de viață, produsele nu vor fi o sursă de poluare, ci de noi materiale pentru economie, reducând, astfel, dependența întreprinderilor europene de importuri”, a declarat comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevicius.

Prin propunerile de miercuri, Comisia prezintă instrumentele necesare pentru trecerea la o economie cu adevărat circulară în UE: o economie decuplată de dependența de energie și de resurse, mai rezilientă la șocurile externe, care respectă natura și sănătatea oamenilor. Propunerile se bazează pe succesul normelor existente ale UE în materie de proiectare ecologică, care au dus la reduceri remarcabile ale consumului de energie al UE și la economii semnificative pentru consumatori. Numai în 2021, cerințele existente în materie de proiectare ecologică le-au permis consumatorilor să economisească, în total, 120 de miliarde euro. Normele au dus, de asemenea, la o scădere cu 10% a consumului anual de energie al produselor care intră în domeniul lor de aplicare. Până în 2030, noul cadru va putea duce la economii de energie primară de 132 Mtep, ceea ce corespunde unei cantități de gaze naturale de aproximativ 150 de miliarde de metri cubi, cantitate aproape echivalentă cu importul UE de gaze rusești, se menționează în comunicat.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!