28 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Retail – Consumul urcă fără să ţină cont de inflaţie. Serviciile cresc cu două cifre pentru al doilea an la rând. Consumul privat înseamnă circa 60% din economia României şi aduce, an de an, cea mai mare parte a creşterii economice – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ Comerţul cu amănuntul sau ridicata, serviciile prestate populaţiei sau companiilor, dar şi comerţul cu autoturisme au crescut în primele opt luni din 2022, în ciuda inflaţiei, crizei energetice sau recesiunii despre care se vorbeşte.

Datele lunare despre consumul de bunuri şi servicii din România arată că vânzările au crescut în primele opt luni din 2022, în ciuda inflaţiei de peste 15%.

♦ Comerţul cu amănuntul sau ridicata, serviciile prestate populaţiei sau companiilor, dar şi comerţul cu autoturisme au crescut în primele opt luni din 2022, în ciuda inflaţiei, crizei energetice sau recesiunii despre care se vorbeşte.

Datele lunare despre consumul de bunuri şi servicii din România arată că vânzările au crescut în primele opt luni din 2022, în ciuda inflaţiei de peste 15%. Cele mai recente rapoarte publicate de Statistică indică un avans al cifrei de afaceri din servicii la 30% şi un plus de 5% pentru comerţul cu amănuntul, după ce s-a scăzut inflaţia. Astfel, cea mai importantă componentă a economiei, consumul privat, a accelerat în august. 

Este surprinzătoare evoluţia, este de părere economistul Aurelian Dochia, pentru că se vorbeşte de criză de câteva luni, dar în consum nu se resimte.

„Sunt surprins de cum evoluează lucru­rile în materie de consum. Este para­doxal că, deşi vorbim de câteva luni de criză, la nivelul consumului nu se resimte clar o modificare“, comen­tează datele Aurelian Dochia, profesor universitar de economie.

O explicaţie pentru creşterea consumului rămâne „consumul de criză“, este de părere Dochia, şi explică: Dacă ne uităm la retragerile de bani din fondurile de investiţii, sunt nişte bani care au fost direcţionaţi către consum. Dincolo de asta, bănuiesc că motivul care precipită  consumul ţine şi de perspective.“

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!